Wij bieden ondersteuning bij uw online problemen

Wilt u graag hulp om een probleem op te lossen? Plan makkelijk een afspraak in en een ICT student gaat voor u aan de slag!

Waarom Hulpstation?

Word jouw Mac steeds trager of reageert deze niet meer goed? Dan wordt het tijd om jouw Mac eens goed op te schonen. Want wie wil nou niet op een snelle en goed opgeruimde computer aan het werk. In vele gevallen merk je niet eens dat het geheugen van jouw Mac vol loopt. Maar na verloop van tijd wordt het teveel voor jouw Apple computer. Wij van Hulpstation.nl helpen je graag op weg om je computer weer fris en fruitig voor de dag te laten komen. Want een trage opstart, foutmeldingen en programma’s die vast lopen is nou niet echt een pretje. Maar hoe schoon je je Apple computer op? Hieronder lees je diverse manieren om jou computer weer als nieuw te laten functioneren.

Bestanden verwijderen

Ongemerkt loopt je computer vol met bestanden waar je zelf geen weet van hebt. Denk bijvoorbeeld aan de cookies en downloads. Dit zijn geheugenvreters waar je eigenlijk vrijwel niets mee doet, dus deze raden we altijd als eerste aan om te verwijderen. Daarnaast doe je er ook verstandig aan om programma’s te verwijderen die je niet meer gebruikt. Alles wat je verwijderd verdwijnt vervolgens in de prullenmand van jouw Apple computer. Leeg deze ook geregeld, aangezien je al gekozen hebt om deze bestanden te verwijderen, is het een kwestie van definitief verwijderen. Maar ben je iemand die dit wel kan vergeten? Stel dan in dat jouw computer de prullenmand automatisch leegt, op deze manier heb je er geen omkijken meer naar en zal je prullenmand niet meer de reden kunnen zijn dat jouw Apple vol loopt.

Hoeveel opslag heeft jouw Apple computer?

Naast het feit om te weten hoe je bestanden verwijderd, is het natuurlijk ook erg prettig om te weten hoe je inzicht krijgt in jouw opslag. Om dit te kunnen bekijken ga je naar het ‘Apple menu’ klik vervolgens op ‘Over deze Mac’ en vervolgens op ‘Opslag’. Hier zie je een globale schatting waardoor de Apple computer vol loopt. Om het in de details te kunnen bekijken klik je op ‘Beheer’. In dit venster zie je enkel de aanbevelingen die nog niet zijn ingeschakeld.

Tips om opslag te beperken

Naast het automatiseren van jouw prullenmand, zijn er nog andere tips die wij graag met je delen om je opslag zoveel mogelijk te minimaliseren. Begin bijvoorbeeld met het opslaan van jouw documenten in de Cloud. Op deze manier kun je wel allerlei documenten bewaren zonder dat jouw Apple computer hier voller van wordt. Werk je liever niet in de Cloud? Schaf dan een extern geheugenopslag aan waar je de bestanden op kunt slaan. Ook de mail is een programma wat veel geheugen in beslag neemt. Verwijder daarom mails die onnodig zijn, denk hierbij aan de map ongewenste mail, maar ook hier is de prullenmand een boosdoener.

Kortom er zijn allerlei mogelijkheden om jouw Apple computer weer fris en fruitig te maken. Soms is het legen van de prullenmand voldoende, maar er kunnen ook andere foutmeldingen door een te overvolle Apple computer tevoorschijn komen die niet zo makkelijk te verhelpen zijn. Schakel dan Hulpstation.nl in. Onze studenten helpen je vanaf afstand, telefonisch of op locatie om jouw Apple computer weer optimaal te laten functioneren.