Wij bieden ondersteuning bij uw online problemen

Wilt u graag hulp om een probleem op te lossen? Plan makkelijk een afspraak in en een ICT student gaat voor u aan de slag!

Waarom Hulpstation?

Apple / Mac problemen oplossen

Heb je hulp nodig met jouw Apple / Mac? Wil je je Apple / Mac problemen oplossen maar kun je het niet zelf? Onze studenten snappen dat je een optimale prestatie van je computer verwacht, daarom helpen wij jou graag. De hulpstudent zal aan je uitleggen wat het probleem is en wat hij of zij zal doen om dit probleem te verhelpen. Het hele proces van de computerreparatie wordt je stap voor stap getoond, zodat je precies weet wat er gaande is.

Onze ICT studenten helpen je graag bij:

 • Mac opschonen
 • Mac is traag
 • Mac opstart problemen
 • Mac opnieuw installeren
 • Apple mail problemen
 • Apple virus verwijderen
 • Mac printer problemen
 • Mac onderhoud
 • Mac repareren
 • Time machine backup
 • Icloud problemen
 • Overige Mac problemen

Lees hieronder meer over de bovenstaande handelingen.

1. Mac opschonen

Je Mac opschonen, een onderdeel van het periodieke onderhoud van je pc. Computers houden net als wij van een fris werkgeheugen. Een fris werkgeheugen staat gelijk aan rust en overzicht, wat bevorderend werkt voor de productiviteit. Een essentieel onderdeel, máár wel een onderdeel wat regelmatig over het hoofd gezien wordt. Je pc is traag, programma‘s reageren traag en je computer start langzamer op dan voorheen, tekenen dat je computer steeds meer moeite krijgt om naar behoren te functioneren. Een indirecte kreet van je pc naar schoonmaakhulp.

 

Je computer staat vol met onopgemerkte en ongebruikte bestanden en programma’s die overbodig zijn. Ze nemen echter wél ruimte in beslag, waardoor je computer meer vertraging oploopt. Daarnaast gaat het verouderingsproces van je pc sneller wanneer je geen schoonmaakbeurten onderneemt. Neem contact op met Hulpstation.nl en wij helpen je verder met de schoonmaakbeurt! Naast dat je Mac schoongemaakt wordt, leer je tegelijkertijd dankzij onze stapsgewijze uitleg ook hoe je in het vervolg zelf je pc kunt opschonen. Zo kun je zelf je Mac sneller maken. Bespaart je niet alleen veel tijd, frustratie en geld, maar zorgt er tevens voor dat je snel weer in een vlot tempo aan de slag kunt met je werkzaamheden.

2. Mac is traag

Is je Mac traag? Opstarten, het laden van bestanden en het gebruik in het algemeen, je computer heeft er duidelijk moeite mee. Je Mac is traag, die wil je sneller maken, daarom ben je hier. Vervanging van je computer is namelijk vaak onnodig, in de meeste gevallen is het opschonen van je computer al genoeg om je computer te versnellen.

Waardoor is mijn Mac traag?

Virussen of spyware, boosdoeners die zelfs de nieuwste computers flink kunnen laten dichtslibben. Voorkomen is beter dan genezen, een krachtige virusscan is daarom zéker geen overbodige luxe, deze zouden wij voor je kunnen installeren. Niet alleen virussen of spyware zorgen ervoor dat je Mac steeds langzamer wordt, élke computer wordt na verloop van tijd steeds trager. Des te vaker de pc gebruikt wordt, hoe meer deze vervuild wordt. Door de jaren heen raakt je pc namelijk vol met programma‘s die niet nodig zijn, maar wel ruimte in beslag nemen. Programma‘s die mogelijk onzichtbaar zijn en automatisch opstarten tegelijkertijd met Windows. Bijvoorbeeld programma‘s die gegevens van jou verzamelen en versturen. Dit snoept energie weg van het werkgeheugen van je computer waardoor deze dus langzamer wordt. Wij van Hulpstation kunnen je helpen met het opsporen van de oorzaak voor het vastlopen van jouw computer. Je Mac is niet langer traag!

Apple / Mac problemen

Onze studenten helpen je graag bij:

 • Data overzetten op nieuwe apparaat
 • Het opschonen van uw pc
 • Updaten van uw pc
 • Software installeren/verwijderen

 

Je kunt je Mac weer sneller maken door een grondige schoonmaakbeurt zoals omschreven bij het 1e punt op deze pagina. Een team studenten, die helemaal thuis zijn in de computerwereld, staan voor je klaar om je één op één hulp aan huis óf hulp op afstand te bieden. In een rustig tempo word je door hem of haar geholpen zodat de stappen die ondernomen worden nauwkeurig gevolgd kunnen worden.

3. Mac opstart problemen

Start je Mac erg traag op? Dat is vervelend. Om de opstart tijd van je Mac te versnellen kun je de balk onderaan met de pictogrammen (de ‘Dock’) verkleinen door het formaat te wijzigen. Ook kun je pictogrammen in je dashboard die niet worden gebruikt verwijderen.

4. Mac opnieuw installeren

Soms heb je problemen met je Mac doordat deze traag werkt, vaak vastloopt en niet meer naar wens functioneert. Wanneer je al verschillende oplossingen hebt geprobeerd zonder resultaat is een herinstallatie de enige oplossing. Een herinstallatie is zelfs goed voor je Mac omdat rommel wordt gewist en je weer vanaf een schone lei kunt starten. Voordat je jouw Mac opnieuw gaat installeren is het belangrijk dat je eerst alle belangrijke bestanden naar een externe harde schijf of naar jouw online iCloud, Dropbox of een andere soort online dienst kopieert. De Mac zal namelijk opnieuw worden opgestart en alle persoonlijke gegevens en bestanden worden verwijderd bij de herinstallatie. De ICT studenten van Hulpstation.nl helpen je graag verder bij het opnieuw installeren van je Mac!

5. Apple mail problemen

Het meest voorkomende probleem met e-mails op een Apple computer is het niet kunnen versturen of ontvangen van berichten. Als je Mac is verbonden met het internet maar er in de mail geen e-mailberichten kunnen worden verstuurd of ontvangen, kan het probleem liggen bij de aanbieder (provider) van je –emailservice. Ook is het mogelijk dat er in het onderdeel ‘Accounts’ van de mailvoorkeuren iets ontbreekt aan de instellingen of dat deze verouderd zijn.

 

Andere vaak voorkomende problemen met Apple mail zijn:

 • Problemen met het weergeven van berichten en postbussen
 • Problemen met je e-mailaccount(s)
 • Problemen met de beveiliging

 

Onze computerstudenten helpen je graag van al deze vervelende problemen af! Neem contact op met Hulpstation.nl om een afspraak te maken.

6. Apple virus verwijderen

In vergelijking met Windows heeft Apple minder last van virussen door een andere opbouw van het besturingssysteem. Werking en veiligheid binnen Apple zijn hierdoor veel beter bestand tegen de gevaren van het internet. Dit neemt echter niet weg dat deze besturingssystemen niet extra beschermd zouden moeten worden. Het kan zomaar zo zijn dat het Apple besturingssysteem een virus “draagt”. Dit virus kan op dit systeem zijn werk niet doen, maar zou dit bijvoorbeeld wel kunnen op het moment dat een besmet bestand wordt overgezet naar een Windows-machine.

Mac OS X wordt steeds populairder en daarom dus ook steeds interessanter voor virusmakers en dat blijkt, want er komen tegenwoordig steeds meer virussen voor binnen dit besturingssysteem. Daar wordt tegenwoordig aangeraden om ook voor dit Apple antivirusprogramma‘s aan te schaffen. Wanneer je hulp of advies nodig hebt bij het verwijderen van een Apple virus, dan helpen wij je graag.

7. Mac printer problemen

Problemen met de printer? Wanneer je last hebt van Mac printer problemen heb je snel hulp nodig. Sommigen zijn na de update hun printer kwijt, of merken dat de printer niet meer goed werkt. Je kunt Windows 10 zelf laten controleren of de printer goed werkt, door in het menu Apparaten en printers met de rechtermuisknop op je printer te klikken. Werkt dat niet of staat je printer er niet bij, dan kun je proberen of Windows 10 de printer zelf (opnieuw) wil toevoegen, onder het menu Instellingen – apparaten – Printers & scanners, en dan de optie Voeg printers & scanners toe. Als dat geen oplossing biedt, moet je de printer handmatig installeren door de betreffende driver te downloaden op de website van de leverancier en vervolgens het bestand tot uitvoer te brengen.

 

Je wilt even vlug iets printen, je printer loopt vast. Welke printerproblemen kunnen zich voordoen en welke kun je oplossen?

 

Verschillende computerproblemen:

 • Afdrukkwaliteit is slecht
 • Papier zit vast
 • Papier wordt niet recht geprint
 • Printer meldt dat cartridge leeg is
 • Printer reageert niet
 • Cartridge verwisselen lukt niet
 • Printer accepteert alternatieve cartridge niet

8. Mac onderhoud

Lijkt je Mac-computer maar langzamer en langzamer te worden? Door je Mac goed te onderhouden kan dit eenvoudig voorkomen worden.

 

Duurt het een eeuwigheid om je Mac op te starten en blijft het strandballetje maar ronddraaien? Waarschijnlijk zijn de programma‘s die bij het opstarten van je computer direct (automatisch) openen het probleem. Door het automatisch opstarten van deze programma‘s uit te zetten, zal het opstarten een stuk sneller gaan. Wij helpen je graag met je Mac onderhoud.

 

Tijdelijke bestanden zijn in de meeste gevallen overbodige bestanden. Deze kun je dan ook het beste direct verwijderen wanneer je ze niet meer nodig hebt. Gelukkig hoef je je hier als Mac-gebruiker niet druk om te maken, want deze worden door Apple zelf verwijderd op het moment dat je je computer weer aanzet of tijdens de nacht als de computer niet wordt uitgezet. Deze tijdelijke bestanden worden in het werkgeheugen opgeslagen, het zogeheten RAM-geheugen. Te weinig RAM-geheugen kan de oorzaak zijn van een trage Mac. Om het RAM-geheugen van je Mac te achterhalen, ga je linksboven naar het Apple-logo en klik je vervolgens op over deze Mac. Achter geheugen zie je hoeveel RAM-geheugen er op dat moment in je Mac zit.

 

Bij de iMac (desktopcomputer) kun je soms extra werkgeheugen laten bijplaatsen als de zogenaamde geheugensleuven nog niet worden gebruikt en als er nog plek voor is op je computer. Of deze ruimte er is, kun je controleren door linksboven naar het Apple-logo te gaan en te klikken op over deze Mac. Wanneer je hier vakjes met leeg ziet staan, dan heeft je iMac de ruimte om extra geheugen te laten plaatsen. Wij kunnen je helpen met het plaatsen van extra geheugen.

 

Een ‘overload’ aan bestanden kan er voor zorgen dat je Mac langzamer wordt. Controleer daarom hoeveel opslaggeheugen er in gebruik is. Wanneer er minder dan 10GB aan geheugen over is, is het raadzaam om bestanden te verwijderen of te verplaatsen naar bijvoorbeeld een externe harde schijf. Lukt het niet om deze zelf te verwijderen, dan helpen onze studenten je graag met Mac onderhoud.

 

Steeds vaker vastlopen van programma’s, pictogrammen die niet meer tonen in het menu of lang laden van programma’s? Dan kun je de schijfbevoegdheden herstellen (als je het laatste besturingssysteem El Capitan nog niet hebt geïnstalleerd, met El Capitan is het herstellen niet meer mogelijk door de zogenaamde System Integrity Protection, waardoor het niet meer mogelijk is om systeembestanden aan te passen). Dit kan soms gekke problemen verhelpen.

9. Mac repareren

Werkt je Apple computer niet meer naar wens en kun je zelf niet vinden wat het probleem kan veroorzaken? Onze studenten snappen dat je een optimale prestatie van je computer verwacht, daarom helpen wij jou graag. De hulpstudent zal aan je uitleggen wat het probleem is en wat hij of zij zal doen om dit probleem te verhelpen. Het hele proces van de computerreparatie wordt je stap voor stap getoond, zodat je precies weet wat er gaande is.

 

Onze studenten helpen je graag bij:

 • Het verhelpen van een vastgelopen Mac
 • Het installeren en resetten van besturingssystemen (OS)
 • Het herstellen van foutmeldingen
 • Het verwijderen van virussen
 • Het installeren van gewenste software

10. Time machine back-up

Waardevolle foto‘s en bestanden op je computer wil je natuurlijk niet kwijtraken, bestanden back-uppen is daarom geen overbodige luxe. Je wilt niet dat deze bestanden van het één op andere moment verloren kunnen gaan door bijvoorbeeld een virus, kortsluiting of een defecte harde schijf. Daarnaast zit een ongeluk in een klein hoekje, het kan altijd gebeuren dat je je laptop laat vallen of dat deze gestolen wordt. Vaak nemen we pas maatregelen op het moment dat het kwaad al geschied is en de bestanden verloren zijn. Wees dit voor! Neem daarom het zekere voor het onzekere en maak een reservekopie van je bestanden.

Neem contact op met Hulpstation.nl zodat wij je van al deze vervelende problemen af kunnen helpen zodat je weer snel verder kunt gaan met je werkzaamheden!

(Apple) Computerlessen aan huis – bij jou in de buurt

Heb je meer of vaker begeleiding nodig wat betreft de werking van je Apple computer? Hulpstation.nl biedt lessen aan over diverse onderwerpen, bijvoorbeeld hoe je zelf je computer kunt optimaliseren of hoe je een eigen Cloud kunt opzetten en gebruiken. Ook informeren we je over het gebruik van e-mail, het bewerken van foto’s en internetbankieren.

Bekijk ons beknopte cursusoverzicht hieronder door te klikken op het kopje ‘Overzicht van lessen’, wie weet staat er iets interessants voor je bij!