Het redden of herstellen van data is in vele gevallen mogelijk bij een Apple computer. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat jij per ongeluk bestanden hebt verplaatst in de prullenbak wat later toch niet de bedoeling was. Maar het kan ook zijn dat je een Word document aan het creëren bent waarbij je terug zou willen naar de vorige versie. Voor beide versies van herstellen hebben wij van Hulpstation een oplossing. Wel raden we het altijd aan om al je bestanden op een harde schrijf te plaatsen, zodat je altijd een back-up hebt op het moment dat er problemen ontstaan.

Data herstellen uit de prullenbak

Was het tijd om je Apple computer op te ruimen zodat er weer wat meer ruimte tevoorschijn komt op je harde schrijf? En is door deze actie per ongeluk data verdwenen wat niet verwijderd had mogen worden? Dan kan je deze gemakkelijk en snel herstellen als de prullenbak nog niet geleegd is. Op de Apple computer ga je naar de prullenbak, wat meestal op het bureaublad bevindt. Vervolgens ga je op zoek naar het verwijderde bestand of map in kwestie. Klik je op de rechtermuisknop en klik op ‘Zet terug’.

Heb je de prullenbak wel al geleegd? Dan wordt het terughalen van bestanden een stuk ingewikkelder. Hiervoor heb je een bepaalde software nodig om de bestanden terug te halen. Denk bijvoorbeeld aan de Mac Trash-herstelsoftware. Wij begrijpen maar al te goed dat dit best een lastige stap kan zijn. Daarom raden we bij dit probleem onze studenten in te schakelen om je te helpen met het herstellen van data uit de prullenbak.

Word document herstellen op een Apple computer

Er zijn diverse redenen te bedenken waarom je terug zou willen keren naar een eerdere versie van een Word document. Denk hierbij aan het overschrijven van het juiste bestand, je sluit het Word-document zonder op te slaan of de stroom valt plots uit. Zo is autoherstel een gemakkelijke functie waarbij je zonder zorgen kan werken in je Word document. Dit is geen standaard instelling, deze instelling zal je moeten inschakelen als je hiervan gebruik wilt maken. Hiervoor voer je de volgende stappen uit:

  1. Klik in het Word- menu op ‘Voorkeuren’
  2. Klik onder persoonlijke instellingen op ‘Bestandslocaties’
  3. Klik op ‘Autoherstel-bestanden’ en klik vervolgens op wijzigen om de bestanden op de gewenste plek te laten opslaan.

Heb je het Word document overschreven? Voer dan volgende stappen uit om het gewenste Word bestand terug te zetten

  1. Open het Word document dat je graag wilt terugzetten naar de vorige versie.
  2. Klik op ‘Archief’
  3. Klik op ‘Bladeren in versiegeschiedenis’ of bij oudere versies klik op ‘Info’ en vervolgens op ‘Dien in’.

Valt de stroom plots uit en je hebt het bestand niet opgeslagen? In dat geval zal Word, Excel of een ander programma van Microsoft Office een automatische herstel starten. Bij het openen van het desbetreffende programma zal een herstelvraag gesteld worden. Druk vervolgens op ‘Herstel’ en je niet-opgeslagen document komt weer tevoorschijn.

Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden om bestanden te herstellen of data te redden. Heeft bovenstaande oplossingen geen effect voor jouw probleem? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan dagelijks via de telefoon of per mail klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Maak een afspraak Bekijk de tarieven Bekijk de lidmaatschappen