Microsoft Office is één van de meest gebruikte programma’s op een Apple computer. Maar wat is Microsoft Office nou eigenlijk?

Microsoft Office is een kantoorsoftwarepakket dat uit diverse software bestaat. Zo zijn Microsoft Outlook, Microsoft Word, Microsoft Excel en Microsoft PowerPoint de bekendste programma’s. Maar tijdens de corona periode dat men veel thuis is gaan werken is ook Microsoft Teams een bekend programma geworden. Ieder programma heeft z’n eigen specialiteiten, zo kun je bijvoorbeeld met Microsoft Word verslagen schrijven voor school of je werk. Microsoft Excel kun je gebruiken om formules toe te passen op diverse berekeningen. En kun je met Microsoft PowerPoint presentaties maken. Al deze programma’s heeft z’n eigen manier van functioneren en wij van Hulpstation helpen je graag op weg.

Microsoft Outlook

Microsoft Outlook is een emailsoftware waarmee jij e-mailberichten kunt creëren, versturen, ontvangen en archiveren op jouw Apple computer. Daarnaast is Microsoft Outlook voorzien van een agenda waarmee je elektronisch afspraken mee kunt inplannen. Ook het toevoegen van contactpersonen is voor Microsoft Outlook geen enkel probleem. Microsoft Outlook kun je naast de app ook benaderen via het internet op outlook.com of hotmail.com. Op deze manier kun je op iedere (Apple) computer, telefoon en tablet toegang krijgen tot jouw Microsoft Outlook mail.

Microsoft Word

Microsoft Word is de meest gebruikte tekstbewerker ter wereld. De software biedt de gebruiker ondersteuning bij het maken van rapporten en brieven dat naast digitaal verstuurd kan worden, ook als offline document gebruikt kan worden door het document te printen.

Deze manier van het verwerken van tekst is gunstig doordat je bij foutieve zinnen en/of woorden niet opnieuw hoeft te beginnen, zoals dat bij een handgeschreven brief dat wel het geval is. Daarnaast is het verwerken van hele stukken tekst gemakkelijk aangezien Microsoft Word vele sneltoetsen bevat. De meest voorkomende sneltoetsen voor Microsoft Word op een Apple computer zijn:

  • De selectie naar de knipselmap kopiëren: Ctrl + Option + C
  • De selectie knippen en naar het knipselmap kopiëren: Command + C
  • Plakken Command + V
  • Plakken speciaal Command + Control + V
  • Alles selecteren Command + A
  • Zoeken Command + F
  • De laatste wijziging ongedaan maken: Command + Z

Microsoft Excel

Microsoft Excel wordt ook wel een spreadsheet programma genoemd. De meeste gebruikers gebruiken dit programma om formules en berekeningen erop los te laten. Denk hierbij aan het bijhouden van je huishoudpotje, vakantie of meterstand. Maar natuurlijk kan Excel ook zakelijk toegepast worden. Hiervoor zijn allerlei sjablonen beschikbaar, waardoor jezelf geen berekeningen meer hoeft te maken.

Wil je dit toch liever zelf ontwikkelen? Ook dat is mogelijk, waardoor je er ook helemaal een eigen lay-out aan kunt koppelen. Wil je graag hulp voor Microsoft Excel op jouw Apple computer, schakel dan één van onze studenten in. Zij kunnen je op afstand, via de telefoon of op locatie door het programma heen helpen.

Microsoft PowerPoint

Microsoft PowerPoint is een programma waarmee je presentaties kunt ontwikkelen. Deze presentatie bestaat uit virtuele dia’s waarop je beeld en tekst kunt verwerken.

Het programma kun je daarna koppelen aan een diaprojector of een ander groot scherm waardoor je makkelijk voor een grote groep mensen kan presenteren. Naast beeld en tekst kun je ook audio, video en 3d modellen toevoegen. Op deze manier kan je presentatie meer gaan leven of het verduidelijkt jouw verhaal.

Net zoals Microsoft Excel bevat Microsoft PowerPoint ook diverse standaard sjablonen. Als jij bijvoorbeeld niet zo goed bent in vormgeven heb je op deze manier een snelle presentatie in elkaar gezet. Maar je kunt ook de hele lay-out zelf ontwikkelen waardoor je binnen een bepaalde huisstijl een complete standaard sjabloon kunt maken. Ook lettertypes en kleuren kunnen standaard ingesteld worden in het door jouw ontwikkelde sjabloon.

Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat, maar er is heel wat mogelijk binnen Microsoft PowerPoint.

Microsoft Teams

Tot slot stellen we Microsoft Teams aan je voor. Dit programma is een online samenwerkingsprogramma waarmee je op afstand met elkaar kunt communiceren via beeld en geluid. Dit hoeft niet één op één maar je kunt ook gerust met 10 personen in één online meeting zitten. Het is dus ideaal als je met meerdere personen moet overleggen maar allemaal ergens anders woont, of zoals tijdens de coronaperiode, dat men verplicht thuis moest werken kan je als nog in contact komen met je collega’s. Naast beeldbellen zit er ook een chatfunctie ingebouwd waarmee je kunt communiceren. Ideaal als je aan het vergaderen bent waarbij iedereen beter mee kunt kijken op een bepaalde website of document. Met Microsoft Teams op jouw Apple computer blijf je dus in contact met elkaar op afstand.

Je Apple computer start op met een groot vraagteken

Omdat alle Microsoft Office programma’s op jouw Apple computer zijn eigen manier van werken heeft begrijpen wij maar al te goed, dat je niet alle functionaliteiten weet te vinden. Om die reden kan je ons van Hulpstation ten alle tijden raadplegen. Onze studenten staan zowel telefonisch, per mail of op locatie voor je klaar om je hulp te bieden met de Microsoft Office programma’s. Ze beantwoorden al je vragen en leggen je graag stap voor stap uit, hoe een bepaalde functie werkt of waar je het kunt vinden op jouw Apple computer. Heb jij dus hulp nodig met Microsoft Office? Dan ben je bij Hulpstation aan het juiste adres!

Maak een afspraak Bekijk de tarieven Bekijk de lidmaatschappen