Outlook kan je synchroniseren met zowel je mobiel als met je Apple iMac of MacBook. Maar dat is nog niet alles. Zo kun je ook Outlook synchroniseren met Apple’s iCloud. iCloud is een opslag- en synchronisatiedienst. Dit is handig als je gaat overstappen op een Windows PC bijvoorbeeld, maar ook als je problemen ondervindt met Outlook. E-mailsynchronisatie is namelijk één van de meest voorkomende problemen bij Outlook op een Apple en dit kun je dus verhelpen om je account ook te laten synchroniseren met iCloud. Maar nu natuurlijk de vraag, hoe werkt dit? Wij van Hulpstation helpen je graag op weg.

Synchroniseer Outlook met je iCloud

  1. Open een internet browservenster en meld je aan bij uw iCloud-account.
  2. Klik in iCloud op Agenda.
  3. Klik op het pictogram ‘Agenda delen’ naast de agenda die je wilt configureren in Outlook en zorg ervoor dat ‘Openbare agenda’ is ingeschakeld.
  4. Klik op Koppeling kopiëren.
  5. Meld je in een ander browservenster aan bij Outlook op internet.
  6. Selecteer ‘Agenda’ onder in het navigatiedeelvenster.
  7. Selecteer ‘Agenda toevoegen’  en vervolgens ‘Van internet op de werkbalk’.
  8. Plak in het dialoogvenster ‘Agenda-abonnement’ de koppeling die je hebt gekopieerd in stap 4. Voer ook een unieke naam in voor de agenda, zoals ‘iCloud-werkagenda’ en klik op ‘Opslaan’.
  9. De iCloud-agenda wordt weergegeven onder ‘Andere agenda’s’ in Outlook web.
  10. Wanneer je hetzelfde account hebt toegevoegd aan Outlook voor Mac, wordt deze agenda ook weergegeven in Outlook voor Mac agenda.

Hulp nodig met het synchroniseren of instellen van Outlook?

Lukt het je niet met bovenstaande stappen Outlook te synchroniseren? Dan kan je altijd contact opnemen met Hulpstation. Onze studenten kunnen je telefonisch, op afstand of op locatie jouw probleem verhelpen. Heb je ook nog andere vragen wat betreft jouw Apple of Windows PC? Ook dan kun je bij ons terecht!

Maak een afspraak Bekijk de tarieven Bekijk de lidmaatschappen