Wij bieden ondersteuning bij uw online problemen

Wilt u graag hulp om een probleem op te lossen? Plan makkelijk een afspraak in en een ICT student gaat voor u aan de slag!

Waarom Hulpstation?

Heb je een nieuwe Apple MacBook of Apple iMac aangeschaft? Dan moet helaas nog alles geïnstalleerd worden voordat je optimaal gebruik kunt maken van je nieuwste aankoop. Naast de bekende programma’s; Word, Excel en PowerPoint, zal je ook je Outlook moeten installeren en instellen. Dit kan een lastige klus zijn als je niet precies weet hoe dit werkt. Naast het volledig installeren van Outlook, kan het ook zijn dat er problemen optreden. Denk bijvoorbeeld aan het vastlopen van het mailprogramma. Heb jij geen idee hoe je dit moet oplossen, of hoe je Outlook moet installeren? Lees dan gerust de onderste stappen door en probeer het probleem zelf op te lossen. Kom je er niet uit? Schakel dan onze studenten van Hulpstation in, zodat jij snel weer gebruik kunt maken van je Outlook op jouw Apple MacBook of Apple iMac.

Outlook installeren

Het is tijd om op jouw spiksplinternieuwe Apple MacBook te installeren met de daarbij horende programma’s zoals Outlook. Naast jouw e-mail kun je ook jouw agenda en contactpersonen beheren met het mailprogramma. Maar voordat we zover zijn, open je eerst Outlook. Hierbij wordt je vriendelijk begroet met een openingsscherm. Vervolgens kun je via de menubalk kiezen voor ‘Outlook’ en vervolgens ‘Voorkeuren’. Daarna klik je op ‘Accounts’. Doorloop vervolgens de volgende stappen:

 • Kies voor het plusteken (‘Account toevoegen’).
 • Vul het e-mailadres in dat je wilt instellen.
 • Kies voor ‘Niet Exchange?’.
 • Kies voor IMAP/POP. Je e-mailadres en gebruikersnaam worden nu automatisch ingevuld.
 • Vul bij ‘Wachtwoord’ je e-mailwachtwoord in.
 • Vul IMAP-server en (uitgaande) SMTP-server in. Voor deze informatie kun je vaak terecht bij jouw Hostingpartij.
 • Controleer of er als poortnummers 993 (inkomende server) en 587 (uitgaande server) is ingevuld.
 • Vink ‘SSL gebruiken om een verbinding te maken’ aan.
 • Klik op ‘Account toevoegen’.

In principe is het e-mailadres nu ingesteld. Mocht Outlook niet werken, dan is er bij een van de stappen een verkeerde invoer geweest. Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact op met Hulpstation.

Outlook problemen Apple

Naast het installeren van Outlook kunnen er helaas ook problemen ontstaan met Outlook op jouw Apple. E-mail synchronisatie tussen jouw telefoon en computer is een van de meest voorkomende problemen. Het is natuurlijk heel vervelend als je een agenda afspraak hebt ingevoerd op je telefoon maar niet zichtbaar is op jouw Apple MacBook. Dit probleem kan verschillende oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan updates die niet tijdig worden uitgevoerd of het ligt aan je provider. Apple heeft hiervoor nog geen goede oplossing gevonden, maar tot die tijd kunnen wij je helpen met deze tips;

 • Schakel je Outlook account uit. Doe dit door je account volledig te verwijderen en opnieuw in te stellen. Zowel op je mobiel als op je Apple MacBook of Apple iMac. Vergeet niet eerst een back-up te maken zodat je niet alle afspraken in de agenda kwijt bent. Hoe je je Outlook weer moet instellen lees je bovenaan deze pagina.
 • Heb je onlangs een update uitgevoerd op je mobiel of je Apple MacBook of Apple iMac? Dan kan het zijn dat de instellingen gewijzigd zijn. Controleer de instellingen en pas deze indien nodig aan.
 • Tot slot hebben we nog een tijdrovende oplossing. Zo kun je ervoor kiezen om je Outlook ook te synchroniseren met iMail of Google Mail. Deze programma’s hebben minder problemen en zodra de synchronisatie niet werkt, kun je vanuit deze programma’s wel alles inzien en bewerken.

Natuurlijk hopen wij van Hulpstation dat we jou met bovenstaande informatie hebben geholpen. Maar het kan natuurlijk zijn, dat jouw probleem er niet tussen staat, of je komt er simpelweg niet uit. Onze studenten van Hulpstation staan iedere dag voor jou klaar om je te helpen. Zo kun je telefonisch contact met ons opnemen, zodat je snel weer jouw Outlook kunt gebruiken.

Hulp nodig met het instellen van Outlook?

Kom je er toch niet helemaal uit aan de hand van de bovenstaande stappen? Maak dan gebruik van één van onze services. Zo kun je kiezen voor hulp op afstand of neem telefonisch contact op met één van onze Hulpstation.nl studenten.