Wij bieden ondersteuning bij uw online problemen

Wilt u graag hulp om een probleem op te lossen? Plan makkelijk een afspraak in en een ICT student gaat voor u aan de slag!

Waarom Hulpstation?

Apple Mail problemen

Apple heeft al jaren een prima Mail-app waardoor het beheren van je digitale post een eitje is geworden. Het is gebruiksvriendelijk, gratis en laat automatisch zien als je nieuwe e-mailberichten hebt ontvangen. Helaas komt het nog wel eens voor dat de Apple Mail-app kuren vertoont.

Veel voorkomende problemen met de Apple Mail zijn het niet kunnen versturen of ontvangen van e-mails op je Mac, het niet goed kunnen instellen van de Mail of dat de Apple Mail zelfs helemaal vastloopt. Allemaal ontzettend vervelend natuurlijk, maar gelukkig zijn voor al deze problemen eenvoudige oplossingen beschikbaar.

Tip! Controleer altijd eerst of er een storing bij je e-mailaanbieder is. Veel providers melden dit op social media of op de klantenservice pagina. Bij Apple kun je ook terecht bij de iCloud storing pagina. Ga naar ‘Systeem Status’ op de website van Apple om te zien of er technische problemen aan de hand zijn met de iCloud diensten.

Er zijn verschillende oorzaken voor het niet meer goed functioneren van je Mac Mail:

  • Staan er teveel programma’s open?
  • Heeft je Mac virussen en/of malware? Lees hier meer over Apple Mac beveiliging.
  • Moet je Mac schoon worden gemaakt? – Lees hier hoe je je Mac opschoont.
  • Welke Mac heb je en hoeveel RAM geheugen gebruikt je Mac?
  • Is je Mac naar de laatste versie geuprade? – OS X El Capitan.

Hieronder bespreken we de meest voorkomende Apple Mail problemen met bijbehorende oplossingen.

Ik kan geen e-mails versturen en/of ontvangen

Als je Mac is verbonden met het internet maar je toch geen mails kunt versturen of ontvangen, dan kan het zijn dat er instellingen van de Mail-voorkeuren ontbreken of gedateerd zijn. Deze kun je terugvinden in het onderdeel ‘Accounts’ bij ‘Mail’ à ‘Voorkeuren’. Meestal staan de accountinstellingen automatisch goed, maar om hier zeker van te zijn kun je direct bij je e-mailaanbieder controleren of de instellingen jusit zijn. Vergelijk de instellingen die hier worden vermeld met je eigen Mail instellingen. Volg deze link.

Geen mails versturen/ontvangen door mailserver probleem

Ook is het mogelijk dat er geen verbinding kan worden gemaakt omdat er een probleem is met de mailserver of het netwerk. Er wordt bijvoorbeeld verwezen naar een ‘time-out’ of er komt een melding dat er teveel gelijktijdige verbindingen actief zijn. Volg eerdergenoemde tip om te controleren of er storingen bij de e-mail aanbieder zijn. Bij teveel gelijktijdige verbindingen dient u Mail te stoppen op één of meerdere apparaten om de overbelasting tegen te gaan.

Trager versturen/ontvangen van mails

Als het verzenden en/of ontvangen van e-mails langer dan normaal duurt dan kunt u ook het best contact opnemen met de internetaanbieder. Een andere mogelijkheid voor het trager laden van berichten kan zijn omdat er grote bijlagen in het bericht zijn. Hiervoor kun je de Mail-activiteiten weergeven.

Tot slot kan het zo zijn dat je geen e-mails meer ontvangt omdat berichten vanwege bepaalde filters worden verborgen. Controleer de berichten in filterlijst om te kijken welke filters er zij ingesteld. Klik op de filterknop  en klik vervolgens op ‘Ongelezen’ om de lijst met beschikbare filters te openen. Als er een vinkje bij staat betekent dit dat de filter is ingeschakeld.

Ik heb problemen met het instellen van Apple Mail

Als je problemen ervaart bij het instellen van je Apple Mail dan kan het zo zijn dat je de verkeerde instellingen hebt gekozen of verkeerde stappen hebt genomen. Lees hier hoe je de Apple Mail instelt.

Mijn Apple Mail loopt telkens vast

Loopt je Apple Mail al meteen na opening vast? Of worden mailtjes niet weergegeven? Soms is het opnieuw opstarten van het programma simpelweg de beste methode om problemen te verhelpen. Voer de toetscombinatie command⌘ + option⌥ + esc uit om de Mail geforceerd af te sluiten. Hierna kun je de Mail gewoon weer opnieuw opstarten.

Als de e-mails niet worden weergegeven of er anders uitzien dan normaal dan kun je ervoor kiezen de structuur van het bericht aan te passen. Ga naar de optie ‘Weergave’ à ‘Bericht’ à ‘Alternatief – platte tekst’.

Mocht u er ondanks deze tips niet helemaal uitkomen? Geen probleem! Neem contact op met Hulpstation.nl en onze collega’s helpen u graag verder.