Bestanden back-uppen

Waardevolle foto‘s en bestanden op je computer wil je natuurlijk niet kwijtraken, bestanden back-uppen is daarom geen overbodige luxe. Je wilt niet dat deze bestanden van het één op andere moment verloren kunnen gaan door bijvoorbeeld een virus, kortsluiting of een defecte harde schijf. Daarnaast zit een ongeluk in een klein hoekje, het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je je laptop laat vallen of dat deze gestolen wordt. Vaak nemen we pas maatregelen op het moment dat het kwaad al geschied is en de bestanden verloren zijn. Wees dit voor! Neem daarom het zekere voor het onzekere en maak een reservekopie van je bestanden.

 

Hulp aanvragen

Waarom back-uppen?

Zoals net aangeven is een back-up raadzaam om ervoor te zorgen dat belangrijke bestanden niet verloren zullen gaan. Wist je dat een gebruiker wel gemiddeld zo‘n 250GB aan belangrijke bestanden heeft? Die zouden dus allemaal geback-upt moeten worden.  Bestanden veilig stellen, daar gaat het om bij een back-up, ofwel het maken van een reservekopie. Naast het veilig stellen van bestanden is het ook mogelijk om een back-up van het héle systeem te maken. Mocht er zich een groots probleem voordoen binnen het besturingssysteem, dan kan die back-up, de systeemkopie, in zijn geheel worden teruggezet en is alles weer zoals het was op het moment van het maken van de back-up. Logischerwijs is een systeemkopie wel velen malen groter dan de back-up van bestanden.

 

Een virus, een fout, een defect of simpelweg verkeerde instellingen kunnen resulteren in het kwijtraken van jouw bestanden op het moment dat er iets mis gaat met je pc. Als je een reservekopie hebt van nét de verkeerde bestanden of bestanden hierin vergeten bent, dan zit je uiteindelijk alsnog met je handen in het haar op het moment dat het mis gaat met je computer. Dat de juiste bestanden meegenomen worden in de reservekopie is dus absoluut van belang om er zeker van te zijn dat je bestanden elders eveneens zijn opgeslagen.

Waar moet ik mijn back-up opslaan?

Bestanden opslaan is mogelijk op verschillende locaties. Een externe harde schijf is hierbij de meest voor de hand liggende. Echter zijn er ook bekende gratis online diensten, zoals Dropbox, Google Drive en OneDrive, die de mogelijkheid bieden om bestanden online op te slaan. Een externe harde schijf aanschaffen is in dit geval dus niet meer nodig én de kans dat bestanden verloren kunnen gaan, wordt hierdoor nog kleiner, aangezien óók een harde schijf verloren kan gaan. Een online back-up is uiteindelijk de beste keuze omdat het niet kwijt kan raken en ook niet kan vergaan door bijvoorbeeld brand- of waterschade.

 

De hoeveelheid opslagruimte verschilt per aanbieder, maar over het algemeen is de standaardruimte niet genoeg om een back-up te kunnen maken van de gehele computer. Dit online opslaan is dus vooral een optie wanneer je alleen een back-up wilt hebben van de belangrijkste bestanden.

 

Onze studenten helpen je graag bij:

Ik weet niet hoe ik een back-up moet maken

Met regelmaat een back-up maken van je bestanden en van het systeem wanneer alles goed werkt, is dus belangrijk en bovenal erg fijn om te hebben op het moment dat het een keer finaal misgaat met de pc. Wacht niet tot dit moment, voorkom onaangename verrassingen door tijdig en voldoende te back-uppen. Wij van Hulpstation.nl kunnen je hierbij helpen! Een team studenten, die helemaal thuis zijn in de computerwereld, staan voor je klaar om je één op één hulp aan huis óf hulp op afstand te bieden. In een rustig tempo word je door hem of haar geholpen zodat de stappen die ondernomen worden nauwkeurig gevolgd kunnen worden. Naast dat we een back-up maken van dat wat je wenst, leer je tegelijkertijd ook hoe je dit in het vervolg zelf kunt doen. Bespaart je niet alleen veel tijd en geld, maar ook enorm veel frustratie op het moment dat het daadwerkelijk een keer misgaat en er geen back-up aanwezig is. Wil je er honderd procent zeker van zijn dat je bestanden regelmatig gebackupt worden? Dan kun je ook gebruik maken van het automatisch maken van back-ups, wij kunnen dit voor je instellen. Zodat je nooit meer een back-up zult vergeten en je bestanden zoveel mogelijk intact zullen blijven.

Computerhulp op afstand

Je kunt zelfs worden geholpen door onze hulp op afstand service, waardoor je geen hulpstudenten in huis hoeft te ontvangen. Want hoewel hulp aan huis persoonlijker is, vind je het zelf misschien fijner of komt het om wat voor reden dan ook beter uit om gebruik te maken van onze hulp op afstand. Wij maken hierbij gebruik van het programma Teamviewer; een programma waarmee wij je beeldscherm van jouw computer op afstand kunnen bekijken. Op deze manier wordt het probleem duidelijk in kaart gebracht, waardoor wij jou kunnen helpen en je computer kunnen opschonen. Zo kunnen wij, wanneer je ons extra rechten verleent, jouw computer tijdelijk overnemen terwijl je op het scherm meekijkt hoe we het probleem oplossen.

Computerlessen aan huis - bij jou in de buurt

Heb je meer of vaker begeleiding nodig? Hulpstation.nl biedt lessen aan over diverse onderwerpen, bijvoorbeeld hoe je zelf je computer kunt optimaliseren of hoe je een eigen Cloud kunt opzetten en gebruiken. Ook informeren we je over het gebruik van e-mail, het bewerken van foto’s en internetbankieren.

 

Bekijk ons beknopte cursusoverzicht hieronder door te klikken op het kopje ‘Overzicht van lessen’, wie weet staat er iets interessants voor je bij!

 

Maak direct een afspraak Naar contact