Wij bieden ondersteuning bij uw online problemen

Wilt u graag hulp om een probleem op te lossen? Plan makkelijk een afspraak in en een ICT student gaat voor u aan de slag!

Waarom Hulpstation?

Bestanden back-uppen

Waardevolle foto‘s en bestanden op je computer wil je niet kwijtraken, bestanden back-uppen is daarom geen overbodige luxe. Je wilt niet dat deze bestanden opeens verloren kunnen gaan door bijvoorbeeld een virus, kortsluiting of een defecte harde schijf. Een ongeluk in een klein hoekje, het kan gebeuren dat je laptop valt of gestolen wordt. Vaak nemen we pas maatregelen op het moment dat het kwaad al geschied is en de bestanden verloren zijn. Wees dit voor en maak een reservekopie van je bestanden.

 
back-up maken van bestanden
 

Waarom back-uppen?

Zoals net aangeven is een back-up nodig om ervoor te zorgen dat belangrijke bestanden niet verloren zullen gaan. Wist je dat een gebruiker gemiddeld zo‘n 250GB aan belangrijke bestanden heeft? Van deze 250GB zou een hele back-up moeten zijn. Bij een back-up / rservekopie gaat het dus om het veiligstellen van bestanden. Naast het veilig stellen van bestanden is het ook mogelijk om een back-up van het hele systeem te maken.

Mocht er zich een groot probleem voordoen binnen het besturingssysteem, dan kan die back-up geheel worden teruggezet en is alles weer zoals het was. Logischerwijs is een systeemkopie wel velen malen groter dan de back-up van bestanden.

Een kleine fout of virus kan resulteren in het kwijtraken van jouw bestanden als er iets mis gaat met je pc. Als je een reservekopie hebt van de verkeerde bestanden of niet alle bestanden, dan zit je uiteindelijk alsnog met je handen in het haar als het misgaat. Dat de juiste bestanden meegenomen worden in de reservekopie is dus essentieel om er zeker van te zijn dat je bestanden veilig zijn.

Waar moet ik mijn back-up opslaan?

Bestanden opslaan is mogelijk op verschillende locaties. Een externe harde schijf is hierbij de meest voor de hand liggende. Echter zijn er ook bekende gratis online diensten, zoals Dropbox, Google Drive en OneDrive, die de mogelijkheid bieden om bestanden online op te slaan. Een externe harde schijf aanschaffen is in dit geval dus niet meer nodig. Een online back-up is de beste keuze omdat het niet kwijt kan raken en ook niet kan vergaan door bijvoorbeeld brand- of waterschade.

 

De hoeveelheid opslagruimte verschilt per aanbieder, maar over het algemeen is de standaardruimte niet genoeg om een back-up te kunnen maken van de gehele computer. Dit online opslaan is dus vooral een optie wanneer je alleen een back-up wilt hebben van de belangrijkste bestanden.

 

Onze studenten helpen je graag bij:

Ik weet niet hoe ik een back-up moet maken

Met regelmaat een back-up maken van je bestanden en van het systeem is dus belangrijk. Wacht niet tot het te laat is. Voorkom onaangename verrassingen door tijdig en voldoende te back-uppen.

Wij van Hulpstation.nl kunnen je hierbij helpen! Een team ervaren studenten staat voor je klaar om persoonlijk hulp te bieden. Dit kan aan huis of op afstand. In een rustig tempo word je door de student geholpen en bijgepraat. Naast dat we een back-up maken, leer je tegelijkertijd ook hoe je dit in het vervolg zelf kunt doen. Dit bespaart tijd, geld en het voorkomt het verliezen van je kostbare bestanden.

Wil je er honderd procent zeker van zijn dat je bestanden regelmatig gebackupt worden? Dan kun je automatisch back-ups laten maken, wij kunnen dit voor je instellen. Zo worden er automatisch back-ups gemaakt en zullen je bestanden zoveel mogelijk intact blijven.

Bestanden back-uppen

Je kunt zelfs geholpen worden op afstand. Wij maken hierbij gebruik van het programma Teamviewer; een programma waarmee wij je beeldscherm van jouw computer op afstand kunnen bekijken. Op deze manier wordt het probleem duidelijk in kaart gebracht. Zo kunnen wij, wanneer je ons extra rechten verleent, jouw computer tijdelijk overnemen en het probleem oplossen terwijl jij live meekijkt.

Begeleiding nodig?

Heb je meer of vaker begeleiding nodig? Hulpstation.nl biedt lessen aan over diverse onderwerpen. Bijvoorbeeld hoe je zelf je computer kunt optimaliseren of hoe je een eigen Cloud kunt opzetten en gebruiken. Ook informeren we je over het gebruik van e-mail, het bewerken van foto’s en internetbankieren.

 

Bekijk ons beknopte cursusoverzicht hieronder door te klikken op het kopje ‘Overzicht van lessen’, wie weet staat er iets interessants voor je bij!