Wij bieden ondersteuning bij uw online problemen

Wilt u graag hulp om een probleem op te lossen? Plan makkelijk een afspraak in en een ICT student gaat voor u aan de slag!

Waarom Hulpstation?

Boilerroomfraude in crypto

Bij boilerroomfraude wordt men ongevraagd benaderd over beleggingen die te mooi zijn om waar te zijn, met beloftes als gegarandeerde hoge rendementen en lage risico’s. Dit gaat zo gehaaid dat er regelmatig iemand voor het aanbod valt en zo voor veel geld het schip ingaat. Deze vorm van beleggingsfraude is niet nieuw maar komt helaas nog veelvuldig voor. Een bekend voorbeeld is de zaak rond Palm Invest, waarover u verderop meer leest. Bij Hulpstation krijgen we tegenwoordig veel berichten en vragen van klanten, die benaderd zijn met dergelijke mooie verhalen over bepaalde cryptovaluta, wallets en exchanges. Heeft u het vermoeden dat u door een cryptofraudeur benaderd bent, neem dan contact met ons op.

Vermoedt u boilerroomfraude? Dit kunt u doen

Bent u ongevraagd benaderd via bijvoorbeeld de telefoon, e-mail of social media over een niet-te-missen kans in de cryptowereld? Dan is de kans groot dat u met een oplichter te maken hebt. Mogelijk had u het direct door en heeft u het gesprek meteen afgekapt. Als u verder ook geen gevoelige persoonlijke informatie heeft genoemd, kunt u het er gerust bij laten. Weet u dit niet zeker, bent u met de persoon in gesprek gegaan en/of heeft u iets toegezegd, dan is het zaak om in actie te komen.

Neem contact op met Hulpstation

Neem bij vermoedens van boilerroomfraude direct contact op met Hulpstation. Wij zullen u dan om specifieke informatie vragen, waarmee we u kunnen helpen in het onderzoeksproces. We doen dit door de coins na te trekken, wallets te onderzoeken en gegevens van de oplichter naar voren te halen. Zodoende helpen wij ook met de benodigde bewijsverzameling voor uw aangifte van de fraude bij de autoriteiten.

Telefoon: 085 – 401 9366

E-mail: info@hulpstation.nl

De hulp bij boilerroomfraude is onderdeel van onze cryptohulpdienst. U hoeft hiervoor geen lidmaatschap bij ons te hebben. Volg de link voor meer informatie en de actuele tarieven. 

Lidmaatschap bij Hulpstation: ontdek de voordelen

Hulpstation biedt laagdrempelige, kwalitatieve computer- en websitehulp. Ontdek de vele voordelen van een lidmaatschap, zoals een eigen contactpersoon, altijd computerhulp bij de hand en hulp en advies bij boilerroomfraude, en word lid voor slechts enkele euro’s per maand.

Case: OneCoin

Een bekend voorbeeld van boilerroomfraude in de wereld van cryptocurrency is OneCoin (2014 – 2017).  Met een doordachte strategie creëerde oprichter Rija Ignatova een persona rond zichzelf die grensde aan verering, belovend de “Bitcoin van de kaart te vegen” met haar revolutionaire digitale valuta. De “Cryptp Queen” wist met haar handlangers, waaronder een slimme multi-level marketeer, potentiële investeerders wereldwijd te bespelen. Dat deden zij door grootschalige marketingevenementen te organiseren, vergelijkbaar met TED Talks, waar Ignatova megalomane uitspraken deed en de schijn van legitimiteit hoog hield. Ook wisten ze coverstories te verkrijgen op gerenommeerde financiële tijdschriften zoals Forbes en The Economist, waardoor het vertrouwen in OneCoin werd versterkt en investeerders werden verleid tot miljarden dollars aan investeringen. In 2017 stortte OneCoin in elkaar, wat resulteerde in enorme verliezen voor talloze investeerders wereldwijd. Ignatova is sindsdien spoorloos verdwenen en staat op de FBI’s “Ten Most Wanted Fugitives”-lijst.