Wij bieden ondersteuning bij uw online problemen

Wilt u graag hulp om een probleem op te lossen? Plan makkelijk een afspraak in en een ICT student gaat voor u aan de slag!

Waarom Hulpstation?

Data redden & herstellen

Heb jij per ongeluk bestanden weggegooid wat eigenlijk niet de bedoeling was? In principe is het altijd handig om een back-up te maken van al je bestanden op een harde schrijf. Zodat als de computer vol loopt, of als je bestanden weggooit wat toch niet de bedoeling was, dat je deze altijd nog terug kunt vinden. Maar dat betekent niet dat wij van Hulpstation geen oplossing voor je hebben als je geen reservekopie hebt. In onderstaande uitleg geven wij meerdere opties om het document te herstellen.

Prullenbak ongedaan maken

We beginnen met het onderzoeken van jouw prullenbak. Als je een document in je prullenbak gooit, betekent het niet direct dat het bestand ook echt van je computer is verwijderd. Met de volgende stappen kun je een document vanuit je prullenbak weer herstellen.
1. Ga naar je bureaublad of startscherm en zoek je prullenbak op. Met dubbelklik kun je de prullenbak openen of gebruik je rechtermuisknop en druk vervolgens op ‘Openen’.
2. Zoek het bestand op welke je wilt herstellen. Dit kun je doen door de prullenbak te scrollen of de zoekbalk te gebruiken.
3. Klik vervolgens op je rechtermuisknop en kies ‘Herstellen’. Mocht je niet meer weten waar het bestand opgeslagen was, voordat je het in de prullenbak hebt gegooid. Kun je eerst de ‘Eigenschappen’ bekijken. Hier vind je de oorspronkelijke opslaglocatie. Wanneer je het bestand dus herstelt, wordt het ook daar weer teruggezet.

Soms kan het zijn dat jouw prullenbak automatisch bestanden ‘voorgoed verwijderd’ naar een aantal dagen/maanden of weken. Dit wordt meestal gedaan zodat de schrijf van jouw computer niet helemaal vol loopt. Ondanks dat het heel definitief klinkt, is er nog een methode om jouw bestand(en) alsnog terug te halen.

Systeemherstel voor Windows 10

Hieronder vind je een beknopte omschrijving van het herstellen van jouw document. Deze uitleg geldt voor een Windows 10 systeem maar Windows 8 is een vergelijkbare procedure.
1. Open het configuratiescherm. Dit kun je doen door het woord te typen in de zoekbalk in het startscherm.
2. Klik op ‘Systeem en beveiliging’.
3. Vervolgens opent het menu van ‘Systeem en beveiliging’ en klik vervolgens op ‘Systeem’.
4. Klik in het linkerdeelvenster op ‘Systeembeveiliging’.
5. Klik in het menu ‘Systeembeveiliging’ op ‘Systeemherstel’.
6. Vervolgens verschijnt er een pop-up venster en klik op ‘Volgende’.
7. Kies een herstelpunt waarvan jij denkt dat het jouw document bevat en klik op ‘Volgende’.
8. De toestand van het gekozen herstelpunt wordt hersteld op het moment dat je op ‘Voltooien’ klikt.

Slaag je er niet in om met bovenstaande uitleg jouw bestand(en) terug te krijgen? Dan raden we het aan om contact te zoeken met één van onze medewerkers. Zij zullen hun uiterste best doen om de verwijderde bestanden voor jou terug te halen.