Step 1 of 4
Kies waar het probleem zich voordoet.
Sluiten
Direct hulp?

De smartwatch wet

Of de Apple Watch in Nederland een succes is of niet, de overheid is in iedere geval wel al geslaagd met het bedenken van een wet tegen de smartwatch. Wie een smartwatch om zijn of haar pols houdt tijdens het besturen van een voertuig, riskeert een hoge boete volgens het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Dit meldt RTL nieuws op hun website.

 

De regel zou onder de bestaande wet, Artikel 61a van het Reglement verkeersregels, vallen. Daarin staat het volgende vermeld: “Het is degene die een motorvoertuig, bromfiets, snorfiets of gehandicaptenvoertuig dat is uitgerust met een motor bestuurt verboden tijdens het rijden een mobiele telefoon vast te houden”.

 

Onduidelijk… want de volgende vragen worden niet beantwoord: valt een smartwatch onder de mobiele telefoon categorie? en wat verstaat men onder “vasthouden” in het geval van de smartwatch? Volgens het ministerie van Infrastructuur en Milieu is het aan de rechter om een definitieve interpretatie van het wetsartikel te geven. Maar wie tijdens het rijden met een smartwatch wordt betrapt, riskeert een boete over van 230 euro, en dat nog eens exclusief de administratiekosten… uitkijken dus!

Maak direct een afspraak Naar contact