Wij bieden ondersteuning bij uw online problemen

Wilt u graag hulp om een probleem op te lossen? Plan makkelijk een afspraak in en een ICT student gaat voor u aan de slag!

Waarom Hulpstation?

Hoe koop ik crypto?

Hulpstation helpt je op weg in de blockchain

De vraag ‘hoe koop ik crypto?’ wordt voor meer en meer mensen relevant. Cryptovaluta, met de bekendste munt Bitcoin voorop, worden in groeiende mate serieus genomen als digitaal betaalmiddel en investeringsmogelijkheid. Er zijn diverse exchanges en platforms die de handel in een verscheidenheid aan cryptomunten mogelijk maken. Voordat je crypto koopt, is het belangrijk de dienst die je wilt gebruiken en de valuta die je wilt aanschaffen goed te onderzoeken. Bij Hulpstation helpen we je graag op weg in de blockchains met technisch advies voor het kopen van cryptovaluta. Vraag een cryptohulpgesprek aan met één van onze technische experts en leer hoe je exchanges, platforms en cryptomunten onderzoekt.

Technische cryptohulp van Hulpstation

Wat houdt onze cryptohulpdienst precies in? We willen eerst even benadrukken we geen financieel advies geven. Het gaat puur om technisch en praktisch advies. We geven je de handvaten om zelf op onderzoek uit te gaan, zodat je zelf weloverwogen keuzes kunt maken. Waar en hoe vind je de juiste cryptomunt? Welke aspecten let je op om de echtheid van een platform te checken en niet in een scam te trappen? In een helder gesprek met één van onze technische experts krijg je een persoonlijke snelcursus crypto kopen. En: we staan je bij tijdens je eerste stappen in de cryptovaluta.

Hands-on hulp bij crypto kopen

Naast het geven van praktisch advies dat je direct kunt toepassen, helpen we je ook om in actie te komen. Tijdens het contact met de specialist gaan jullie samen een account aanmaken op het platform naar keuze. Na een verkenningstocht naar informatie over de coins en een blokje ‘veiligheid’, is het moment daar: je eerste transactie. We kijken met je mee en helpen je door de final check voordat je de transactie bevestigt.

Zo beantwoorden we tijdens het cryptohulpgesprek de vraag “Hoe koop ik crypto” en helpen we je direct het geleerde direct in de praktijk te brengen.

Risico’s aan cryptohandel

Tijdens het cryptohulpgesprek maken we je bekend met de mogelijke risico’s van het kopen en verkopen van cryptovaluta. Enkele veelvoorkomende risico’s zijn bijvoorbeeld:

Valse of schimmige websites

Een van de grootste risico’s bij het kopen van cryptocurrency is het tegenkomen van valse of schimmige websites. Deze kunnen eruitzien als legitieme exchanges of wallets, maar zijn ontworpen om je persoonlijke gegevens en geld te stelen. Phishing-sites, vervalste exchanges, en frauduleuze ICO’s zijn veelvoorkomende bedreigingen.

Zekerheid en veiligheid van transacties

Een aspect van cryptovaluta dat veel mensen aantrekt, is dat de markt (nog vrijwel) ongereguleerd is en als het ware zichzelf controleert. Iedere transactie op de blockchain, het netwerk waarop de cryptovaluta ‘bestaan’, wordt door iedere individuele schakel in de ketting opgeslagen en kan nooit meer worden aangepast. Dit brengt zekerheid en veiligheid, maar vraagt ook om het intensief dubbel en driedubbel controleren van iedere transactie.

Fraude en oplichting

In het relatief korte bestaan van cryptovaluta zijn een aantal mensen in korte tijd schatrijk geworden. De ene groep heeft op het juiste moment de juiste coin gekocht; denk aan de Bitcoin, die in haar bestaan al meerdere malen verdubbeld is in waarde (oftewel: exponentieel is gegroeid). Een andere groep denkt op een wat minder eerlijke manier snel wat miljoenen bij te kunnen verdienen met cryptohandel. Pas op voor te mooie beloftes; het kan zomaar gaan om boilerroomfraude, een piramidespel dat uiteindelijk alleen maar verliezers kent.

Plan je cryptohulpgesprek

Wil je graag crypto kopen maar weet je niet hoe of waar te beginnen? Het cryptohulpgesprek van Hulpstation is een goede start. Naast het blokuur met breed technisch crypto-advies, kun je ook een verdiepingsblokuur afnemen over een onderwerp naar keuze. Kom goed beslagen ten ijs bij het kopen van crypto: maak nu een afspraak via 085 401 93 66 of via de chatbox rechts onderin.