Wij bieden ondersteuning bij uw online problemen

Wilt u graag hulp om een probleem op te lossen? Plan makkelijk een afspraak in en een ICT student gaat voor u aan de slag!

Waarom Hulpstation?

Hoe veilig is crypto?

Hulpstation helpt je op weg met technische cryptoveiligheid

De vraag ‘hoe veilig is crypto?’ is voor veel mensen die nieuw zijn in de cryptowereld een belangrijke overweging. Cryptovaluta, zoals Bitcoin, worden steeds serieuzer genomen als betaalmiddel en investeringsoptie, maar brengen ook unieke risico’s met zich mee. Bij Hulpstation helpen we je ontdekken welke veiligheidsmaatregelen je kunt nemen om veilig te handelen in of met crypto. Vraag een cryptohulpgesprek aan met één van onze technische experts en leer hoe je platforms, exchanges en cryptomunten kunt beoordelen op veiligheid

Technische cryptohulp van Hulpstation

We willen eerst even benadrukken dat we geen financieel advies geven. Het gaat puur om technisch en praktisch advies. 

Wat houdt onze cryptohulpdienst precies in?

In een helder gesprek met één van onze technische experts krijg je een persoonlijke snelcursus crypto. We geven je de handvaten om zelf op onderzoek uit te gaan, zodat je zelf weloverwogen keuzes kunt maken. Waar en hoe vind je de juiste cryptomunt? Welke aspecten let je op om de veiligheid van een platform te checken en niet in een scam te trappen? En: we staan je bij tijdens je eerste stappen in de cryptovaluta. We helpen je telefonisch door het registratieproces en je eerste transactie.

Risico’s bij cryptohandel

Tijdens het cryptohulpgesprek maken we je bekend met de mogelijke risico’s van het kopen en verkopen van cryptovaluta. Tot de meestvoorkomende risico’s behoren valse website en allerhande oplichtingspraktijken.  

Malicieuze platforms

Bij het zoeken naar “waar kan ik crypto kopen” kun je gemakkelijk stuiten op valse of schimmige websites. Deze kunnen eruitzien als legitieme exchanges of wallets, maar zijn ontworpen om je persoonlijke gegevens en geld te stelen. Phishing-sites, vervalste exchanges en frauduleuze ICO’s zijn veelvoorkomende bedreigingen.

Valse coins en boilerroomfraude

Ken je het verhaal van OneCoin? Deze case kun je lezen in onze uitleg over boilerroomfraude. Kort gezegd heeft een kleine groep geldbeluste fraudeurs mensen over de hele wereld tezamen miljoenen uit de zak geklopt, door hen te laten geloven dat ze een revolutionaire nieuwe cryptomunt en blockchain aan het ontwikkelen waren.

Lijkt iets te mooi om waar te zijn, dan is dit vaak ook zo. 

Onvoldoende beveiligde wallets

Zelfs als je betrouwbare exchanges en authentieke cryptomunten gebruikt, kan het opslaan van je cryptovaluta in onvoldoende beveiligde wallets een groot risico vormen. Hackers kunnen door malware, phishing of via zwakke wachtwoorden toegang krijgen tot jouw crypto en accountgegevens. We wijzen je op veilige soorten wallets (zoals hardware wallets) en hoe je ze optimaal kunt beveiligen om je cryptovaluta te beschermen tegen diefstal.

Veiligheidstips van Hulpstation

Naast het leren onderzoeken en herkennen van risico’s, krijg je in het cryptohulpgesprek ook praktische en direct toepasbare veiligheidstips, zoals:

  • – Gebruik betrouwbare exchanges: Leer hoe je een betrouwbare exchange kunt herkennen en welke exchanges een goede reputatie hebben.
  • – Bewaar je cryptomunten veilig: Ontdek de verschillende soorten wallets en welke aan jouw veiligheidseisen voldoen.
  • – Bescherm je persoonlijke informatie: Krijg tips over hoe je phishing en andere vormen van digitale oplichting kunt vermijden.

Plan je cryptohulpgesprek

Wil je veilig met crypto aan de slag, maar weet je niet hoe of waar te beginnen? Het cryptohulpgesprek van Hulpstation is een goede start. Naast het blokuur met breed technisch crypto-advies, kun je ook een verdiepingsblokuur afnemen over een onderwerp naar keuze. We kunnen hierin bijvoorbeeld dieper ingaan op cryptoveiligheid, maar ook op blockchains en tokens, de verschillen tussen bepaalde cryptovaluta of hoe je crypto zakelijk implementeert (bijvoorbeeld Bitcoin accepteren in je winkel). Leer meer over crypto en breng het direct in de praktijk: maak een afspraak via 085 401 93 66 of via de chatbox rechts onderin.