Apple computer

Heeft u hulp nodig met uw Apple computer? Is uw Mac traag, heeft u opstart problemen of luistert de printer niet meer naar uw Apple? Wij helpen u graag.

  1. Mac opschonen
  2. Mac is traag
  3. Mac opstart problemen
  4. Mac opnieuw installeren
  5. Apple mail problemen
  6. Apple virus verwijderen
  7. Mac printer problemen
  8. Mac onderhoud
  9. Mac repareren
  10. Time machine backup
  11. Icloud problemen
  12. Overige Mac problemen

1. Mac opschonen

Je Mac opschonen, een onderdeel van het periodieke onderhoud van je pc. Computers houden net als wij van een fris werkgeheugen. Een fris werkgeheugen staat gelijk aan rust en overzicht, wat bevorderend werkt voor de productiviteit. Een essentieel onderdeel, máár wel een onderdeel wat regelmatig over het hoofd gezien wordt. Je pc is traag, programma‘s reageren traag en je computer start langzamer op dan voorheen, tekenen dat je computer steeds meer moeite krijgt om naar behoren te functioneren. Een indirecte kreet van je pc naar schoonmaakhulp. Je computer sneller maken, het doel van een grondige schoonmaak.

Hulp aanvragen

Waardoor wordt mijn Mac vervuild?

Onopgemerkt raakt je pc door de jaren heen vol met ongebruikte bestanden en programma‘s die niet nodig zijn, máár wel ruimte in beslag nemen. Denk bij ongebruikte bestanden aan bestanden, zoals onder andere cookies, downloads en een niet-geleegde prullenmand. Programma‘s die niet nodig zijn en je computer enkel bevuilen, kunnen bijvoorbeeld jouw gegevens verzamelen en versturen. Deze onnodige programma‘s zijn restanten van updates en installaties die door de jaren heen zijn achtergebleven of het gevolg van een virus. Je computer raakt door deze bestanden en programma‘s steeds verder vervuild en vertraagd. Tijd dat we je Mac opschonen!

Waarom moet ik mijn Mac opschonen?

Al die ongebruikte bestanden en programma‘s die niet nodig zijn, nemen dus wél ruimte in beslag. Ruimte die je dus zou kunnen gebruiken voor nuttige bestanden of programma‘s of ruimte die ervoor kan zorgen dat je computer weer zal versnellen. Meer vervuiling heeft meer vertraging tot gevolg, de snelheid van je pc neemt af. Daarnaast gaat het verouderingsproces van een computer sneller bij vervuiling. Zonde, maar makkelijk te voorkomen door je Mac regelmatig op te schonen. Daarnaast creëer je door het opschonen tevens weer meer ruimte. Wil je dat wij je Mac opschonen? Schakel ons in voor hulp.


2. Mac is traag

Is je Mac traag? Opstarten, het laden van bestanden en het gebruik in het algemeen, je computer heeft er duidelijk moeite mee. Je Mac is traag, die wil je sneller maken, daarom ben je hier. Wachten is inmiddels een onderdeel van het gebruik van je computer, de snelheid is niet meer wat het was. Naast dat het frustrerend kan zijn is het zonde van je tijd én onnodig. Ik heb een nieuwe computer nodig, een gedachte die misschien door je hoofd raast. Vervanging is echter vaak onnodig, in de meeste gevallen is het opschonen van je computer namelijk al genoeg om je computer te versnellen.

Waardoor is mijn Mac traag?

Virussen of spyware, boosdoeners die zelfs de nieuwste computers flink kunnen laten dichtslibben. Voorkomen is beter dan genezen, een krachtige virusscan is daarom zéker geen overbodige luxe, deze zouden wij voor je kunnen installeren. Niet alleen virussen of spyware zorgen ervoor dat je Mac steeds langzamer wordt, élke computer wordt na verloop van tijd steeds trager. Des te vaker de pc gebruikt wordt, hoe meer deze vervuild wordt. Door de jaren heen raakt je pc namelijk vol met programma‘s die niet nodig zijn, maar wel ruimte in beslag nemen. Programma‘s die mogelijk onzichtbaar zijn en automatisch opstarten tegelijkertijd met Windows. Denk hierbij bijvoorbeeld aan programma‘s die gegevens van jou verzamelt en verstuurt. Dit snoept energie weg van het werkgeheugen van je computer, waardoor deze dus langzamer wordt. Wij van Hulpstation kunnen je helpen met het opsporen van de oorzaak voor het vastlopen van jouw computer. Je Mac is niet langer traag!

Onze studenten helpen u graag op afstand bij:
 • Data overzetten op nieuwe apparaat
 • Opschonen/versnellen van uw pc
 • Updaten van uw pc
 • Software installeren/verwijderen

Hoe kan ik mijn Mac sneller maken?

Een langzame computer betekent zéker niet direct dat deze aan vervanging toe is, integendeel, een grondige schoonmaakbeurt is vaak al genoeg om weer een stuk sneller te zijn. Virussen en/of ongewenste (verborgen) bestanden verwijderen, de harde schijf opschonen of wat er dan ook nodig is om jouw Mac weer schoon én sneller te maken, wij van Hulpstation helpen je hierbij. Een team studenten, die helemaal thuis zijn in de computerwereld, staan voor je klaar om je één op één hulp aan huis óf hulp op afstand te bieden. In een rustig tempo word je door hem of haar geholpen zodat de stappen die ondernomen worden nauwkeurig gevolgd kunnen worden. Naast dat je Mac schoongemaakt wordt, leer je tegelijkertijd dus ook hoe je in het vervolg zelf je pc kunt opschonen. Zo kun je zelf je Mac sneller maken. Bespaart je niet alleen veel tijd, frustratie en geld, maar zorgt er tevens voor dat je snel weer in een vlot tempo aan de slag kunt met je werkzaamheden.


TIP: Door de balk onderaan met de pictogrammen te verkleinen en pictogrammen hieruit te verwijderen die niet gebruikt worden, kun je de opstarttijd van je Mac al iets versnellen.


Computerhulp op afstand?

Hoewel hulp aan huis persoonlijker is, vind je het zelf misschien fijner of komt het om wat voor reden dan ook beter uit om gebruik te maken van onze hulp op afstand. Om je op deze manier te kunnen helpen, maken we gebruik van Teamviewer, een programma waarmee wij jouw beeldscherm van je computer kunnen bekijken. Op die manier wordt het probleem duidelijk in kaart gebracht, waardoor wij vervolgens de hulp kunnen bieden die nodig is om het probleem op te lossen. Zo kunnen wij, wanneer je ons extra rechten verleent, jouw computer overnemen, terwijl jij op het scherm meekijkt hoe we het desbetreffende probleem oplossen. Is je Mac traag, dan kunnen wij er zelfs op afstand voor zorgen dat je snel weer gebruik kunt maken van een goede computer.


Verspil geen tijd meer, laat je computer sneller maken door één van onze computerstudenten. Is je Mac traag? Dan is dat vanaf nu verleden tijd.

Hulp aanvragen

3. Mac opstart problemen

Opstarttijd Mac versnellen: Dock (balk onderaan met pictogrammen) kleiner maken door het formaat te wijzigen. Pictogrammen in je Dashboard die niet gebruikt worden verwijderen.

4. Mac opnieuw installeren

5. Apple mail problemen

6. Apple virus verwijderen

In vergelijking met Windows heeft Apple minder last van virussen. Dit doordat het besturingssysteem hiervan zijn opgebouwd met het oog op meerdere gebruikers en netwerkgebruik. Werking en veiligheid binnen Apple zijn hierdoor veel beter bestand tegen de gevaren van internet. Dit neemt echter niet weg dat deze besturingssystemen niet extra beschermd zouden moeten worden. Het kan zomaar zo zijn dat het besturingssysteem van Apple een virus "draagt". Deze kan op dit systeem z‘n werk niet doen, maar zou dit bijvoorbeeld wel kunnen op het moment dat een besmet bestand wordt overgezet naar een Windows-machine. Mac OS X wordt steeds populairder en daarom dus ook steeds interessanter voor virusmakers en dat blijkt, want er komen tegenwoordig steeds meer virussen voor binnen dit besturingssysteem. Om die reden wordt tegenwoordig aangeraden om ook voor dit besturingssysteem antivirusprogramma‘s aan te schaffen. Wanneer je heulp nodig heeft bij het verwijderen van een Apple virus, dan helpen wij je graag.


Hulp aanvragen

7. Mac printer problemen

Problemen met de printer? Wanneer je last hebt van Mac printer problemen heb je snel hulp nodig. Sommigen zijn na de update hun printer kwijt, of merken dat de printer niet meer goed werkt. Je kunt Windows 10 zelf laten controleren of de printer goed werkt, door in het menu Apparaten en printers met de rechtermuisknop op je printer te klikken. Werkt dat niet of staat je printer er niet bij, dan kun je proberen of Windows 10 de printer zelf (opnieuw) wil toevoegen, onder het menu Instellingen - apparaten - Printers & scanners, en dan de optie Voeg printers & scanners toe. Als dat geen soelaas biedt, moet je de printer handmatig installeren door de betreffende driver te downloaden op de website van de leverancier en vervolgens het bestand tot uitvoer te brengen.

  Je wilt even vlug iets printen, je printer loopt vast. Welke printerproblemen kunnen zich voordoen en welke kun je oplossen?


  Verschillende computerproblemen:

 • Afdrukkwaliteit is slecht
 • Papier zit vast
 • Papier wordt niet recht geprint
 • Printer meldt dat cartridge leeg is
 • Printer reageert niet
 • Cartridge verwisselen lukt niet
 • Printer accepteert alternatieve cartrid

Waar moet ik mijn back-up opslaan?

Bestanden opslaan is mogelijk op verschillende locaties. Een externe harde schijf is hierbij de meest voor de hand liggende. Echter zijn er ook bekende gratis online diensten, zoals Dropbox, Google Drive en OneDrive, die de mogelijkheid bieden om bestanden online op te slaan. Een externe harde schijf aanschaffen is in dit geval dus niet meer nodig én de kans dat bestanden verloren kunnen gaan, wordt hierdoor nog kleiner, aangezien óók een harde schijf verloren kan gaan. De hoeveelheid opslagruimte verschilt per aanbieder, maar over het algemeen is de standaardruimte niet genoeg om een back-up te kunnen maken van de gehele computer. Dit online opslaan is dus meer een optie wanneer je alleen een back-up wilt hebben van de belangrijkste bestanden.

8. Mac onderhoud

Lijkt je Mac-computer maar langzamer en langzamer te worden? Door je Mac goed te onderhouden kan dit voorkomen worden.


Duurt het een eeuwigheid om je Mac op te starten en blijft het strandballetje maar ronddraaien? Waarschijnlijk zijn de programma‘s die bij het opstarten van je computer direct (automatisch) openen het probleem. Door het automatisch opstarten van deze programma‘s uit te zetten, zal het opstarten een stuk sneller gaan. Wij helpen je graag met je Mac onderhoud.


Tijdelijke bestanden zijn in de meeste gevallen overbodige bestanden. Deze kun je dan ook het beste direct verwijderen wanneer je ze niet meer nodig hebt. Gelukkig hoef je je hier als Mac-gebruiker niet druk om te maken, want deze worden door Apple zelf verwijderd op het moment dat je je computer weer aanzet of tijdens de nacht als de computer niet wordt uitgezet. Deze tijdelijke bestanden worden in het werkgeheugen opgeslagen, het zogeheten RAM-geheugen. Te weinig RAM-geheugen kan de oorzaak zijn van een trage Mac. Om het RAM-geheugen van je Mac te achterhalen, ga je linksboven naar het Apple-logo en klik je vervolgens op over deze Mac. Achter geheugen zie je hoeveel RAM-geheugen er op dat moment in je Mac zit.


Bij de iMac (desktopcomputer) kun je soms extra werkgeheugen laten bijplaatsen als de zogenaamde geheugensleuven nog niet worden gebruikt en als er nog plek voor is op je computer. Of deze ruimte er is, kun je controleren door linksboven naar het Apple-logo te gaan en te klikken op over deze Mac. Wanneer je hier vakjes met leeg ziet staan, dan heeft je iMac de ruimte om extra geheugen te laten plaatsen. Wij kunnen je helpen met het plaatsen van extra geheugen.

Een overload aan bestanden kan er voor zorgen dat je Mac langzamer wordt. Controleer daarom hoeveel opslaggeheugen er in gebruik is. Wanneer er minder dan 10GB aan geheugen over is, is het raadzaam om bestanden te verwijderen of te verplaatsen naar bijvoorbeeld een externe harde schijf. Lukt het niet om deze zelf te verwijderen, dan helpen onze studenten je graag met Mac onderhoud.


Steeds vaker vastlopen van programma’s, pictogrammen die niet meer tonen in het menu of lang laden van programma’s? Dan kun je de schijfbevoegheden herstellen (als je het laatste besturingssysteem El Capitan nog niet hebt geïnstalleerd, met El Capitan is het herstellen niet meer mogelijk door de zogenaamde System Integrity Protection, waardoor het niet meer mogelijk is om systeembestanden aan te passen). Dit kan soms gekke problemen verhelpen.

Hulp aanvragen

9. Mac repareren

Informatie over Mac repareren volgt.

10. Time machine backup

Waardevolle foto‘s en bestanden op je computer wil je niet kwijt, bestanden back-uppen is daarom geen overbodige luxe. Je wilt niet dat deze bestanden van het één op andere moment verloren kunnen gaan door bijvoorbeeld een virus, kortsluiting of een defecte harde schijf. Daarnaast zit een ongeluk in een klein hoekje, het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je je laptop laat vallen of dat deze gestolen wordt. Vaak nemen we pas maatregelen op het moment dat het kwaad al geschied is en de bestanden verloren zijn. Wees dit voor, neem daarom het zekere voor het onzekere en maak een reservekopie van je bestanden.

Waarom back-uppen?

Zoals net aangeven is een back-up raadzaam om ervoor te zorgen dat belangrijke bestanden niet verloren zullen gaan. Bestanden veilig stellen, daar gaat het om bij een back-up, ofwel een reservekopie. Naast het veilig stellen van bestanden is het ook mogelijk om een back-up van het héle systeem te maken. Mocht er zich een groots probleem voordoen binnen het besturingssysteem, dan kan die back-up, de systeemkopie, in zijn geheel worden teruggezet en is alles weer zoals het was op het moment van het maken van de back-up. Logischerwijs is een systeemkopie wel velen malen groter dan de back-up van bestanden.

Ik weet niet hoe ik een back-up moet maken

Met regelmaat een back-up maken van je bestanden en van het systeem wanneer alles goed werkt, is dus belangrijk en bovenal erg fijn om te hebben op het moment dat het een keer finaal misgaat met de pc. Wacht niet tot dit moment, voorkom onaangename verrassingen door tijdig en voldoende te back-uppen. Wij van Hulpstation kunnen je hierbij helpen! Een team studenten, die helemaal thuis zijn in de computerwereld, staan voor je klaar om je één op één hulp aan huis óf hulp op afstand te bieden. In een rustig tempo word je door hem of haar geholpen zodat de stappen die ondernomen worden nauwkeurig gevolgd kunnen worden. Naast dat we een back-up maken van dat wat je wenst, leer je tegelijkertijd ook hoe je dit in het vervolg zelf kunt doen. Bespaart je niet alleen veel tijd en geld, maar ook enorm veel frustratie op het moment dat het daadwerkelijk een keer misgaat en er geen back-up aanwezig is. Wil je er honderd procent zeker van zijn dat je bestanden regelmatig gebackupt worden? Dan kun je ook gebruik maken van het automatisch maken van back-ups, wij kunnen dit voor je instellen. Zodat je nooit meer een back-up zult vergeten en je bestanden zoveel mogelijk intact zullen blijven.

Computerhulp op afstand?

Hoewel hulp aan huis persoonlijker is, vind je het zelf misschien fijner of komt het om wat voor reden dan ook beter uit om gebruik te maken van onze hulp op afstand. Om je op deze manier te kunnen helpen, maken we gebruik van Teamviewer, een programma waarmee wij jouw beeldscherm van je computer kunnen bekijken. Op die manier wordt het probleem duidelijk in kaart gebracht, waardoor wij vervolgens de hulp kunnen bieden die nodig is om het probleem op te lossen. Zo kunnen wij, wanneer je ons extra rechten verleent, jouw computer overnemen, terwijl jij op het scherm meekijkt hoe we het desbetreffende probleem oplossen.

Waar jij vastloopt, beginnen wij

Een computer met een fris werkgeheugen, een snelle pc, een pc waarmee je met een gerust hart weer verder kunt gaan waar je gebleven was, daar zorgen wij voor. Neem contact met ons op per telefoon, mail of chat voor verdere vragen of het maken van een afspraak. Je computer opschonen was nog nooit zo makkelijk!


Een virus, een fout, een defect of simpelweg verkeerde instellingen kunnen resulteren in het kwijtraken van jouw bestanden op het moment dat er iets mis gaat met je pc. Als je een reservekopie hebt van nét de verkeerde bestanden of bestanden hierin vergeten bent, dan zit je uiteindelijk alsnog met je handen in het haar op het moment dat het mis gaat met je computer. Dat de juiste bestanden meegenomen worden in de reservekopie is dus absoluut van belang om er zeker van te zijn dat je bestanden elders eveneens zijn opgeslagen.


Bestanden opslaan op een USB-stick, externe harde schijf of cd/dvd. Online back-up. Gemiddeld heeft een gebruiker zo‘n 250GB aan belangrijke bestanden, die dus gebackupt zouden moeten worden. Een online back-up is uiteindelijk de beste keuze omdat het niet kwijt kan raken en ook niet kan vergaan door bijvoorbeeld brand- of waterschade.


Belangrijke bestanden zoals: documenten (correspondentie, contracten), afbeeldingen, muziek, video, contactpersonen, kalenders, bureaublad bestanden, licentiesleutels van software die gekocht is, databases (bv van een boekhoudprogramma).

Hulp aanvragen