Windows e-mail problemen

Waar we vroeger druk in de weer waren met het schrijven en posten van brieven en het schriftelijk bijhouden van een contactenlijst en een agenda, is dat alles nu grotendeels opgenomen in de digitale wereld. We maken tegenwoordig vrijwel allemaal wel gebruik van de digitale post, ofwel e-mail. GMail en Hotmail zijn een bekend voorbeeld van een gratis e-mailaccount. Deze accounts kunt u vastkoppelen aan uw computer door middel van Windows Live Mail, een gratis te downloaden e-mailprogramma. Hiermee kunt u op één plaats e-mails ophalen uit meerdere e-mail accounts.

Windows Live Mail

Windows Live Mail is een e-mailclient die onderdeel uitmaakt van Windows Live Essentials, waardoor het samen met Messenger en ander programma’s in een pakket te downloaden is via de downloadpagina van Windows live. Deze applicatie kan gezien worden als opvolger van Outlook Express (XP) en van Windows Mail (Vista). Windows Live Mail is geschikt voor e-mailsystemen zoals Hotmail en Gmail. In het verleden werd de aanduiding Windows Live Mail gebruikt voor de web-gebaseerde e-mailservice Hotmail, inmiddels Outlook.com. Windows Live Mail kan zowel Hotmail-accounts als vele andere zoals bijvoorbeeld Gmail, Ziggo-, KPN- en Xs4all- accounts in één programma samenbrengen.

Problemen bij het installeren

Wanneer u Windows Live Mail gedownload hebt, dient u deze eerst te installeren voordat u hier daadwerkelijk gebruik van kunt maken en e-mails kunt verzenden en ontvangen.

Problemen bij het instellen

Lukt het niet om de juiste instellingen in te vullen? Neem gerust contact met ons op voor een extra uitleg. Hulpstation helpt u hier graag bij.

Vreemde leestekens

Bij Windows Live Mail gebeurt het nog wel eens dat ontvangen e-mailberichten ongewenste tekens bevatten. Dit probleem is op te lossen door de standaard codering van WLM aan te passen.

Windows Live Mail start niet meer op

Start Windows Live Mail niet meer op, dan krijgt u vaak de melding ‘Windows Live Mail werkt niet meer. Er wordt naar een oplossing gezocht‘. En vervolgens de melding ‘Er is een probleem opgetreden waardoor het programma niet meer werkt. Het programma wordt afgesloten en er wordt een melding weergegeven als er een oplossing beschikbaar is‘.

U kunt het programma niet meer starten. Verwijder het programma door de gehele map van Windows Live Mail te verwijderen. De-installeer vervolgens alles via CCleaner, waarna het programma in zijn geheel van de computer is verdwenen. Installeer Windows Live Essentials 2012 opnieuw, waarna het probleem vervolgens is opgelost.