Sluimer- en slaapstand

We komen ze op elke pc tegen: de sluimer en slaapstand. Toch worden deze handige standen amper benut door de pc eigenaren. Hulpstation beschrijft deze standen en legt uit waarom het handig is om ze te gebruiken.

Sluimerstand

Deze stand bespaart energie en is eigenlijk in het leven geroepen voor laptops. Terwijl in de slaapstand de instellingen in het geheugen worden bewaard en de computer slaapt (de pc blijft wel aan en verbruikt dus stroom), wordt er in de sluimerstand alle openstaande bestanden en progamma‘s opgeslagen en de computer uitgeschakeld. Deze is dan ook de zuinigste functie. Gebruik deze functie zodra u weet dat u de pc voor een aantal uur niet gaat gebruiken. Op deze manier bespaart u energie waardoor de batterij langer meegaat.

opgeslagen wachtwoord zien

Slaapstand

De slaapstand is een energiebesparende stand waar de computer snel uit kan worden gehaald. De pc is dus gelijk gebruiksklaar. Het gebruik van deze stand is te vergelijken met het pauzeren van een film. De computer zet in dit geval alles stil en start direct vanaf dat punt op zodra de werkzaamheden worden hervat. Het teveel gebruik van deze stand zorgt ervoor dat de batterij snel verouderd.