Internet problemen

Heb je last van internetproblemen en kun je er maar niet uitkomen wat de oorzaak is? Onze computerstudenten lossen de internetproblemen graag voor je op. Problemen met het internet zijn de meest voorkomende en frustrerendste computerproblemen die er zijn. Naast het hebben van bijvoorbeeld traag internet zijn er nog veel meer mogelijke problemen met het internet. De meest voorkomende problemen met internet zijn de volgende:

 

 1. Internet aansluiten
  2. Internet is traag
  3. Netwerk problemen
  4. Nas installeren
  5. Printer draadloos aansluiten
  6. IP-camera aansluiten
  7. Time capsule problemen
  8. Airport express instellen
  9. Overige internet problemen

 

Hulp aanvragen

1. Internet aansluiten

Last van internet problemen tijdens het aansluiten? Onze studenten hebben allemaal een ICT achtergrond, waardoor zij je goed kunnen helpen met alle zaken die met internet te maken hebben. In eerste instantie helpen onze studenten je met het vinden van de weg tussen alle providers (het moderne woord voor ‘aanbieder‘) en abonnementen. Zo kun je een abonnement afsluiten wat aansluit op jouw behoeften en wensen.

 

Nadat je van jouw provider een pakketje hebt ontvangen met alle benodigdheden komt de student bij je thuis om alles aan te sluiten en met elkaar te verbinden zodat je direct kunt internetten. Zo kom je van je internet problemen af!

2. Internet is traag

Het internet is tegenwoordig ‘heilig’. Het is zo gemakkelijk om dingen op te zoeken, contact met anderen te onderhouden, dingen te regelen etc. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je internet na verloop van tijd langzamer gaat werken, denk aan bijvoorbeeld een zwaar programma of een verouderd besturingssysteem. Onze studenten lossen deze internet problemen stap voor stap op, zodat je bij een volgende keer weet wat je moet doen om te zorgen dat jouw computer optimaal presteert.

Hulp nodig?

Onze studenten helpen je graag bij:

 • Controleren van de modem/router
 • Controleren van de browser instellingen
 • Het installeren van systeem updates
 • Opschonen van de computer
 • Systeem en beveiliging updaten

3. Netwerk problemen - Modem/router instellen

Draadloos internet is ideaal: je zit niet meer vast aan die vervelende kabels, wat enorme flexibiliteit geeft. Je kunt bijvoorbeeld overal in huis met jouw laptop werken, maar je bent ook van al die bedrading af bij de vaste computer. Bovendien maakt draadloos internet het makkelijker om de internet- verbinding te delen met meerdere apparaten. Denk bijvoorbeeld aan de tv, mediaspeler of spelcomputer. Om dit te kunnen doen is een router nodig. Bij het aanleggen van een draadloos netwerk is technische kennis nodig, aangezien beveiliging en het koppelen van randapparatuur aandacht vereisen. Onze studenten stellen de router in en laten je zien hoe het werkt voor als de verbinding bijvoorbeeld een keer uitvalt en je last hebt van internet problemen.

4. Hulp bij Nas systeem

Hoe handig zou het zijn als je ten alle tijden, van overal ter wereld, toegang zou hebben tot jouw belangrijke bestanden zoals uw vakantiefoto‘s, video‘s en documenten? En hoe fijn zou het zijn als je deze bestanden via elk apparaat kunt openen en met vrienden of familie kan delen? We weten het antwoord al, heel fijn. Onze computerstudenten helpen je graag met het opzetten van jouw eigen Cloud! Het hebben van een eigen back-up station kent veel voordelen:  ten eerste garandeert het de veiligheid voor al uw gegevens, ten tweede kunt u inloggen op elke plek van de wereld en werken met jouw e-mail, bestanden en databases of applicaties, ten derde liggen de kosten van hard- en software vast, daarnaast zijn er minder onderhouds- en beheerskosten en is er tot slot minder investering in hardware nodig (met name servers). Er zijn echter nog veel meer voordelen te noemen, zoals een betere support buiten de kantooruren. Wil je meer weten over het opzetten en beheren van jouw eigen Cloud? Neem contact op met Hulpstation.nl en wij helpen en informeren je graag verder.

Andere internet problemen

 1. Printer draadloos aansluiten
  6. IP-camera aansluiten
  7. Time capsule problemen
  8. Airport express instellen
  9. Overige internet problemen

 

De computerstudenten van Hulpstation.nl kunnen je bij al deze problemen verder helpen. Staat jouw computerprobleem hier niet tussen? Geen zorgen! Neem contact op met Hulpstation.nl en wij kunnen je vast en zeker verder helpen.

Computerlessen aan huis - bij jou in de buurt

Heb je meer of vaker begeleiding nodig? Hulpstation.nl biedt lessen aan over diverse onderwerpen, bijvoorbeeld hoe je zelf je computer kunt optimaliseren of hoe je een eigen Cloud kunt opzetten en gebruiken. Ook informeren we je over het gebruik van e-mail, het bewerken van foto’s en internetbankieren.

 

Bekijk ons beknopte cursusoverzicht hieronder door te klikken op het kopje ‘Overzicht van lessen’, wie weet staat er iets interessants voor je bij!

Maak een afspraak Bekijk de tarieven Bekijk de lidmaatschappen