Printer draadloos verbinden

Het printen van documenten gaat tegenwoordig steeds gemakkelijker en sneller. Zo zijn de meeste printers aan te sturen via wifi, oftewel de printer is draadloos te verbinden met jouw telefoon of tablet. Vaak wordt er gevraagd om een app te installeren van de desbetreffende fabrikant. Op die manier kun je van een afstand jouw printer bedienen. 

 

Een draadloze netwerkprinter

Voorheen waren printers niet vanaf een afstand te besturen, waardoor je bij het printen/kopiëren of scannen altijd in de beurt moest zijn van jouw printer. Tegenwoordig is een draadloze netwerkprinter de standaard. Deze printers staan in de winkel beter bekend als een wifi-printer en kun je dus vanaf elk apparaat en in iedere kamer in huis gebruiken. Dit maakt de printer gebruiksvriendelijk. Wel verschilt het per fabrikant de installatieprocedure. Lees hiervoor dus altijd de handleiding.

 

Draadloos printen vanaf jouw tablet of smartphone

Om de printer te kunnen gebruiken zal eerst de app gedownload moeten worden van de desbetreffende fabrikant.

Hieronder tref je een lijst van diverse fabrikanten die over een app beschikken:

Epson iPrint
Voor iOS
Voor Android

Canon Easy-PhotoPrint
Voor iOS
Voor Android

HP Print Service Plugin
Voor Android

Brother iPrint&Scan
Voor iOS
Voor Android

Lexmark Mobile Printing
Voor iOS
Voor Android

Samsung Mobile Print
Voor iOS
Voor Android

Hulp nodig?

Kom je er niet uit om jouw printer te verbinden met jouw telefoon of tablet? Dan kun je contact opnemen met Hulpstation.nl. Wij kunnen jou op afstand helpen of komen langs om de printer te installeren en te verbinden met jouw telefoon. Ook zullen we samen alle functies doorlopen zodat je na onze hulp de printer volledig zelf kan bedienen.

Maak een afspraak Bekijk de tarieven Bekijk de lidmaatschappen