Wij bieden ondersteuning bij uw online problemen

Wilt u graag hulp om een probleem op te lossen? Plan makkelijk een afspraak in en een ICT student gaat voor u aan de slag!

Waarom Hulpstation?

Traag internet verhelpen

Een goede internetverbinding is voor vrijwel iedereen essentieel, zowel voor het werk als privé. Trage wifi en wegvallende verbindingen zijn dan ook grote bronnen van ergernis. Is uw internet traag en lukt het niet om een oplossing te vinden? Schakel de hulp in van Hulpstation. Ons snelle netwerk van hulpstudenten door heel Nederland staat voor u klaar. Bij u thuis of op afstand achterhalen zij de oorzaak van de trage wifi en zorgen ze razendsnel voor een oplossing. Blijf niet zitten met traag internet; neem vandaag nog contact op met Hulpstation.
traag internet verhelpen
  Er kunnen verschillende redenen zijn waarom uw internet na verloop van tijd langzamer gaat werken, denk aan bijvoorbeeld een zwaar programma of een verouderd besturingssysteem. Onze studenten lossen dit stap voor stap op. Ook geven ze je uitleg zodat u bij een volgende keer weet wat u moet doen om te zorgen dat uw computer en internetverbinding optimaal presteert. Liever geen student aan huis ontvangen? Geen zorgen, wij bieden ook hulp op afstand!
Onze studenten helpen u graag bij:

Oorzaken traag internetTraag internet kan vele oorzaken hebben. Er kan bijvoorbeeld iets mis zijn met uw laptop, de router, het modem of de verbinding tussen de apparaten. De meeste gevallen waar onze IT-studenten zich in mogen vastbijten hebben te maken met trage wifi, maar ook bedraad internet kan traag worden.

Het modem

Modems zijn mysterieuze apparaten. Het ene moment zorgen ze voor een supersnelle internetverbinding, het andere moment persen ze de mb’s haperend door de kabel of de ether, of is er helemaal geen verbinding meer. In veel gevallen is het modem resetten al voldoende. Het kan bijvoorbeeld zijn dat uw provider een update heeft doorgevoerd, of dat er gesleuteld is aan de verdeelkast in de wijk. Zoekt u maar eens op ‘traag internet Ziggo’ of ‘traag internet KPN’. Het modem resetten is vaak de eerstgenoemde oplossing. Of, in de woorden van de tv-serie ‘The IT Crowd’: “Have you tried turning it off and on again?“ Wanneer u via wifi verbonden bent, speelt ook de afstand tot het modem een rol. Merkt u dat de wifi trager wordt wanneer u verder bij het modem vandaan gaat zitten? Plaats dan een wifi-versterker tussen uw werkplek en het modem.

Uw computer

De oorzaak van traag internet kan in uw computer te vinden zijn. Naarmate u uw systeem meer gebruikt kan deze steeds trager worden. Hoe meer bestanden u op uw schijf wegschrijft, hoe meer rekenkracht uw computer nodig heeft om deze te indexeren. Zware programma’s, maar ook standaard programma’s als uw internetbrowser, kunnen een flinke bottleneck vormen. Door dagelijks gebruik ervan kan uw systeem dichtslibben. Dat heeft te maken met cachebestanden, processen die op de achtergrond lopen en meer technische blabla. Belangrijkst voor u is, dat het opschonen van uw systeem al wonderen kan doen. Onze vakkundige hulpstudenten weten precies hoe dit in z’n werk gaat en helpen u hier graag bij.

Te veel gebruikers op de wifi

Hoe kan het dat bij het ene bedrijf gemakkelijk 50 werknemers tegelijk op de wifi kunnen werken en bij u de wifi al traag wordt wanneer u met z’n drieën aan het werk bent? Dat heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met de bandbreedte (capaciteit) van uw netwerk. Overleg met uw provider of u een zwaarder abonnement nodig heeft. Controleer of uw interne wifi-netwerk voldoende capaciteit heeft. Het probleem zou ook bij de gebruikers kunnen liggen. Als iedereen de hele dag video’s streamt via het netwerk, dan is de bandbreedte zo vol en wordt uw internet traag. In dat geval is het goed om uw internetbeleid aan te passen.

Traag internet oplossen met Hulpstation

Uiteraard zijn er meer mogelijke oorzaken voor traag internet. Voor de leek kan het flink puzzelen worden om erachter te komen waar het probleem ligt. Zo niet voor onze hulpstudenten. Zij volgen ieder een IT-gerelateerde opleiding en zijn getraind en ervaren in troubleshooting. Maak nu een afspraak om een student aan huis of op de zaak te laten komen. Zij zullen stap voor stap uw internetproblemen oplossen. Liever geen student aan huis? Dan kunt u altijd onze dienst ‘computerhulp op afstand’ proberen. Hiervoor heeft u wel een enigszins actieve internetverbinding nodig. Hoe dan ook, met de hulp van Hulpstation is traag internet snel verleden tijd!