Wij bieden ondersteuning bij uw online problemen

Wilt u graag hulp om een probleem op te lossen? Plan makkelijk een afspraak in en een ICT student gaat voor u aan de slag!

Waarom Hulpstation?

Windows e-mail problemen

Windows email problemen

Herinner jij je nog de laatste keer dat je een geschreven brief hebt gekregen? Waar we vroeger druk in de weer waren met het schrijven en posten van brieven en het schriftelijk bijhouden van een contactenlijst en een agenda, is dat alles nu grotendeels opgenomen in de digitale wereld. We maken tegenwoordig vrijwel allemaal wel gebruik van de digitale post, ofwel e-mail. Gmail en Hotmail zijn een bekend voorbeeld van een gratis e-mailaccount. Deze accounts kun je vastkoppelen aan je computer door middel van Windows Live Mail, een gratis te downloaden e-mailprogramma. Hiermee kun je op één plaats e-mails ophalen uit meerdere e-mail accounts.

Windows Live Mail

Windows Live Mail is een e-mail cliënt die onderdeel uitmaakt van Windows Live Essentials, waardoor het samen met Messenger en ander programma’s in een pakket te downloaden is via de downloadpagina van Windows live. Deze applicatie kan gezien worden als opvolger van Outlook Express (XP) en van Windows Mail (Vista). Windows Live Mail is geschikt voor e-mailsystemen zoals Hotmail en Gmail. In het verleden werd de aanduiding Windows Live Mail gebruikt voor de web-gebaseerde e-mailservice Hotmail, inmiddels Outlook.com. Windows Live Mail kan zowel Hotmail-accounts als vele andere zoals bijvoorbeeld Gmail, Ziggo-, KPN- en Xs4all- accounts in één programma samenbrengen.

Problemen bij het installeren

Wanneer je Windows Live Mail gedownload hebt, dien je deze eerst te installeren voordat je hier daadwerkelijk gebruik van kunt maken en e-mails kunt verzenden en ontvangen.

Problemen bij het instellen

Lukt het niet om de juiste instellingen in te vullen? Neem gerust contact met ons op voor een extra uitleg. Hulpstation helpt je hier graag bij.

Vreemde leestekens

Bij Windows Live Mail gebeurt het nog wel eens dat ontvangen e-mailberichten ongewenste tekens bevatten. Dit probleem is op te lossen door de standaard codering van Windows Live Messenger aan te passen.

Windows Live Mail start niet meer op

Start Windows Live Mail niet meer op, dan krijg je vaak de melding: ‘Windows Live Mail werkt niet meer. Er wordt naar een oplossing gezocht‘. En vervolgens de melding: ‘Er is een probleem opgetreden waardoor het programma niet meer werkt. Het programma wordt afgesloten en er wordt een melding weergegeven als er een oplossing beschikbaar is‘.

Je kunt het programma niet meer starten. Verwijder het programma door de gehele map van Windows Live Mail te verwijderen. De-installeer vervolgens alles via het programma CCleaner, waarna het programma in zijn geheel van de computer is verdwenen. Installeer Windows Live Essentials 2012 opnieuw, waarna het probleem vervolgens is opgelost.

Computerlessen aan huis – bij jou in de buurt

Heb je meer of vaker begeleiding nodig? Onze computerstudenten bereiden graag een les voor over het gebruik van je Windows e-mail. Tijdens deze les kun je op een rustig tempo, stap voor stap leren hoe jouw e-mail inbox werkt en hoe je deze kunt gebruiken. Onze studenten geven je aanvullende tips en stellen zelfs een stappenplan voor je op wanneer je even niet meer weet hoe je bepaalde handelingen moet uitvoeren.

Verder biedt Hulpstation.nl lessen aan over diverse onderwerpen, bijvoorbeeld hoe je zelf je computer kunt optimaliseren of hoe je een eigen Cloud kunt opzetten en gebruiken. Ook informeren we je over het gebruik van e-mail, het bewerken van foto’s en internetbankieren. Bekijk ons beknopte cursusoverzicht hieronder door te klikken op het kopje ‘Overzicht van lessen’, wie weet staat er iets interessants voor je bij!