Wij bieden ondersteuning bij uw online problemen

Wilt u graag hulp om een probleem op te lossen? Plan makkelijk een afspraak in en een ICT student gaat voor u aan de slag!

Waarom Hulpstation?

Muziek & foto’s kwijt

Je zult waarschijnlijk ontzettend veel mappen op je computer hebben staan, waardoor het lastig kan zijn om een bepaald bestand terug te vinden. Je computer heeft enkele geavanceerde zoekfuncties die kunnen helpen om het bestand te lokaliseren.

Zoekfunctie startmenu

Via het Startmenu zoeken is de snelste manier om een vermiste e-mail, map, programma of bestand terug te vinden. In Windows 10 is de zoekfunctie dan ook verder verbeterd. Het enige dat u hoeft te doen om in het menu te komen om een programma terug te vinden is door linksonder op het vergrootglas te klikken en het zoekwoord in te typen. De zoekresultaten zijn gebaseerd op overeenkomsten tussen uw zoekterm en de naam van het bestand.

Om bestanden op je Mac terug te vinden kun je gebruik maken van Spotlight. Door het intypen van enkele letters die in de bestandsnaam voorkomen verschijnen er direct resultaten in het Spotlight venster. Echter, vaak geeft Spotlight te uitgebreid resultaten en informatie weer. Je kunt de zoekopdracht eenvoudig beperken tot alleen de bestandsnaam, dit doe je door naam: te typen in Spotlight gevolgd door enkele letters van het bestand wat je zoekt. Als je goed bent in het onthouden van toetsencombinaties dan kun je ook gebruik maken van de optie Finder door het indrukken van de toetscombinatie

Shift⇧ + Cmd⌘ + F. Hiermee kun je direct zoeken op bestandnaam.

Zoeken binnen een map

Wanneer het je toch te binnen valt waar een bestand is, dan kun je in een bepaalde map of bibliotheek zoeken. Je kunt de zoekopdracht dan verfijnen door binnen deze locatie te zoeken. Dit kan door het zoekvak binnen een map of bibliotheek te gebruiken, waarmee je alle submappen kunt doorzoeken. Open en selecteer de map en typ het zoekwoord of een deel van het zoekwoord in het zoekvak. Tijdens het typen zie je dat er al verschillende zoekresultaten verschijnen.

Gewiste bestanden

Soms ben je vlijtig je computer aan het opschonen en verwijder je het ene bestand na het andere. Oeps, per ongeluk wis je een bestand dat je eigenlijk nog wilde houden. Geen paniek: wanneer er een bestand wordt verwijderd, verdwijnt deze niet meteen maar wordt het bestand verplaatst naar de Prullenbak. Handig als je een bestand hebt gewist maar achteraf toch van gedachten verandert. Je kunt bestanden in de Prullenbak altijd terugzetten.

Computerlessen aan huis – bij jou in de buurt

Heb je meer of vaker begeleiding nodig? Hulpstation.nl biedt lessen aan over diverse onderwerpen, bijvoorbeeld hoe je zelf je computer kunt optimaliseren of hoe je een eigen Cloud kunt opzetten en gebruiken. Ook informeren we je over het gebruik van e-mail, het bewerken van foto’s en internetbankieren.

Bekijk ons beknopte cursusoverzicht hieronder door te klikken op het kopje ‘Overzicht van lessen’, wie weet staat er iets interessants voor je bij!