Pc back-up

Jouw waardevolle bestanden op je laptop of computer kunnen om verschillende redenen verloren gaan. Dat kan door een computervirus komen, kortsluiting of een defecte harde schijf bijvoorbeeld. Wat dacht je van jouw laptop die gestolen kan worden of domweg kapot kan vallen. Allemaal vreselijke scenario’s waar je liever niet aan wilt denken, want je persoonlijke- of werkbestanden zijn waardevol en wil je natuurlijk niet kwijtraken. Voorkom dit en laat onze studenten jou helpen om verstandig een reservekopie van je data te maken.

 

Onze studenten weten precies hoe ze een back-up voor je moeten maken, samen met jou zal de student een back-up maken van al jouw bestanden en gegevens. Dit zal diegene op een rustige en duidelijke manier laten zien. Het is mogelijk om de back-ups op je externe harde schijf te laten overzetten. Of nog beter: laat de back-ups automatisch doen door handige en gratis software die wij jou kunnen bieden! Wat er ook gebeurt, je persoonlijke bestanden heb je dan tenminste nog.

Voorkom verlies van bestanden: Back-up!

Niks vervelender dan belangrijke en waardevolle bestanden en foto‘s te verliezen. Behoed jezelf hiervan door het maken van een back-up op een (externe) harde schijf voordat er van start wordt gegaan met de herinstallatie. Ook kun je voor een online dienst zoals Google Drive, Dropbox en iCloud kiezen waar je alle bestanden naartoe kopieert. Mocht er iets mis gaan, dan ben je er in ieder geval van verzekerd dat deze bestanden niet kwijt zijn.

Mailbox back-uppen

Gebruik je geen webdienst zoals Gmail of Hotmail voor je mail, dan wil je wellicht ook je volledige mailbox inclusief contacten overzetten naar de verse installatie. Dit doe je door alles uit het mailprogramma te exporteren en later weer te importeren.

Favorieten back-uppen

Vergeet ook je browserfavorieten niet, tenzij je die niet online gesynchroniseerd hebt. De back up hiervan verschilt per browser.

Computerlessen aan huis - bij jou in de buurt

Heb je meer of vaker begeleiding nodig? Hulpstation.nl biedt lessen aan over diverse onderwerpen, bijvoorbeeld hoe je zelf je computer kunt optimaliseren of hoe je een eigen Cloud kunt opzetten en gebruiken. Ook informeren we je over het gebruik van e-mail, het bewerken van foto’s en internetbankieren.

 

Bekijk ons beknopte cursusoverzicht hieronder door te klikken op het kopje ‘Overzicht van lessen’, wie weet staat er iets interessants voor je bij!

Maak een afspraak Bekijk de tarieven Bekijk de lidmaatschappen