Step 1 of 4
Kies waar het probleem zich voordoet.
Sluiten
Direct hulp?

Virusscanners & irritaties

Antivirus programma‘s zorgen ervoor dat uw pc tegen allerlei virussen beschermd is. Toch kan zo‘n antivirusscanner ongewenste situaties opleveren. In dit artikel leest u daarom over de meest voorkomende problemen die veroorzaakt worden door virusscanners en hoe u dit op kunt lossen.

Onnodige rapportages

U heeft nieuwe, betrouwbare software geïnstalleerd en toch geeft de virusscanner aan dat het gaat om een gevaarlijke software. Het komt regelmatig voor en kan flinke overlast veroorzaken. Uw antivirus kan ervoor zorgen dat u de pas geïnstalleerde software niet kunt opstarten.

Oplossing: Wijzig direct de status van de bestanden bij het installeren. Zodra u de eerste melding van de virusscanner krijgt geeft u aan dat dit vertrouwelijke bestanden zijn. Bij het installeren van nieuwe programma‘ zal er altijd een pop-up verschijnen met deze vraag.

Websites blokkeren

Antivirusscanners houden bij welke pagina‘s u bezoekt op het internet. En zodra u een pagina bezoekt die niet helemaal betrouwbaar lijkt dan zal de virusscanner deze direct blokkeren. Het komt vaak voor dat het om een normale website gaat.

Oplossing: Ga naar het dashboard van de virusscanner en selecteer dat u de surfbeveiliging wilt uitschakelen. Zo schakelt u alle notificaties uit die de antivirusscanner stuurt. Hierna kunt u alle webpagina‘s bezoeken.

antivirus

Add-ons installeren

Tijdens het installeren probeert de virusscanner altijd extra software op de computer te installeren. Van toolbars in uw browser tot aan software van partners worden aangeraden om te installeren. Let tijdens het installeren daarom goed op dat er geen browserextensies, partnersoftware of toolbars geïnstalleerd worden. Draai altijd een handmatige installatie om te zorgen dat de virusscanner niet zomaar extra bestanden kan installeren. Is dit al gebeurd, dan kunt u de onnodige programma

Maak direct een afspraak Naar contact