Wij bieden ondersteuning bij uw online problemen

Wilt u graag hulp om een probleem op te lossen? Plan makkelijk een afspraak in en een ICT student gaat voor u aan de slag!

Waarom Hulpstation?

Cryptocurrency en blockchain

Je hoort er de laatste jaren steeds meer over: cryptocurrency. Deze vorm van digitaal betaalmiddel wordt steeds populairder en wordt door sommigen zelfs gezien als de toekomst van wisselkoers. Door sommigen wordt zelfs verwacht dat banken overbodig zullen worden en uiteindelijk zullen verdwijnenTermen als blockchain en bitcoin vliegen je om de oren, maar wat houdt alles eigenlijk in en waar moet je beginnen? In dit artikel leggen we je de basics van cryptocurrency uit. 

Bitcoin

Om te beginnen met cryptocurrency is het verstandig om eerst kennis te maken met de cryptomunt die dit hele principe in werking heeft gebracht: de Bitcoin (BTC). Een bitcoin is een digitale munt die net zoals euro’s of dollars gebruikt kan worden om mee te betalen. Bitcoins kun je kopen, maar ook weer verkopen. Diverse winkels en webshops accepteren bitcoins als betaalmiddel.

Veel mensen bewaren hun bitcoins in de hoop dat ze zullen stijgen in waarde. Dit komt doordat de digitale munt fluctueert in haar koers op de open markt. Een voordeel van de Bitcoin is dat deze financiële soevereiniteit doet waarborgen. Oftewel: het is aan jou wat jij met jouw geld doet, er zijn geen banken die de dienst uitmaken. Transacties met bitcoins gaan direct van persoon naar persoon zonder tussenkomt van een financiële onderneming. Dit betekent wel dat je een transactie niet kunt terugdraaien.

Blockchain

Een andere term die je vast vaak voorbij ziet komen is ‘Blockchain’. Om simpel uit te leggen wat een blockchain is, kan deze vorm van databeheer worden vergeleken met een excel-document dat gedeeld is met iedereen in de wereld. Iedereen die meedoet krijgt exact dezelfde lijst met informatie te zien. Wanneer er een wijziging plaatsvindt, dan gebeurt dit direct bij iedereen in de ‘lijst’. Hetgeen dat blockchain uniek maakt is dat er alleen nieuwe regels kunnen worden toegevoegd aan de onderkant van de zogenaamde spreadsheet. Hierdoor kunnen er in feite slechts rijen onder worden toegevoegd, die meteen automatisch met iedereen worden gedeeld. Je kunt dan ook geen wijzigingen aanbrengen in de eerdere ‘rijen’.

Is het investeren in cryptocurrencies gevaarlijk?

Iets dat je je waarschijnlijk afvraagt. Cryptocurrencies is een vorm van beleggen en investeren en zal dus nooit zonder risico zijn. Het gebruik en kopen van Bitcoin en andere cryptomunten is dus in principe veilig zolang de gebruiker zich bewust is van de risico’s. De koersen kunnen ineens flink stijgen of dalen in een korte tijd, waardoor niemand met zekerheid kan zeggen hoe de toekomst van een specifieke cryptomunt zoals Bitcoin komt uit te zien.

Daarnaast ben je in bezit van je eigen bank en draag je dus zelf de volledige verantwoordelijkheid over het bezit van de cryptomunten en de transacties ervan. Wij raden aan om alleen cryptomunten over te maken naar mensen en/of bedrijven die u vertrouwd. Wees jezelf ervan bewust dat je nooit meer geld moet investeren dan dat je kunt missen!

De toekomst van Bitcoin en Blockchain

Wij zijn erg optimistisch ingesteld wat betreft cryptocurrency en geloven dat blockchain de toekomst van online betalingen zal zijn. De meerderheid van de bevolking in Europa verwacht dat de Bitcoin over tien jaar nog steeds zal bestaan. Het merendeel van de Europeanen is bovendien positief over de toekomst van cryptocurrency in zijn algemeen.

Hulpstation.nl biedt cryptocurrency hulpdiensten aan

Het handelen in cryptomunten en bezig zijn met de hele blockchain is best wel ingewikkeld, dat begrijpen wij van Hulpstation.nl maar al te goed. Om je goed op weg te helpen bieden we een speciale cryptocurrency hulpdienst aan waarbij wij jou de fijne kneepjes van de basis leren. We zullen je onder andere helpen bij het maken van je account, het kopen en verkopen van cryptomunten en alles wat daarbij om de hoek komt kijken. Zo is alleen het hebben van een account niet voldoende, je moet de koersstijgingen- en dalingen goed in de gaten houden en goed nadenken over je aandelen en het veilig opslaan van de cryptomunten.

Kosten cryptocurrency hulpdienst

Op basis van een gesprek op locatie door één van onze technische experts op het gebied van blockchain en cryptocurrency zul je wegwijs raken in de basics van cryptocurreny. Dit gesprek kost in totaal €250 euro. Onze persoonlijke adviseur is helemaal thuis in het technische – lees: niet financiële – aspect van de business in cryptocurrencies. Wij geven dus geen financiële adviezen.