Step 1 of 4
Kies waar het probleem zich voordoet.
Sluiten
Direct hulp?

Nieuwe updates en functies met Windows 11!

Windows 11 is bijna een feit! Op 24 juni heeft Microsoft Office op een groot evenement aangekondigd dat er een nieuw besturingssysteem de lucht in gaat. Windows 11 heeft 5 oktober aangestipt als de officiële releasedatum. De Windows computers die in aanmerkingen komen voor deze upgrade krijgen vanaf dat moment een notificatie dat ze hun computer gratis kunnen upgraden. Daarnaast zal Microsoft ook een geüpdatet versie van PC Health Check-tool naar buiten brengen. Hiermee kun jij zien of jouw pc in aanmerking kom voor deze gratis upgrade. Maar voordat je deze upgrade op jouw computer gaat en kunt installeren wil je natuurlijk wel eerst weten welke nieuwe functies er vrij komen. Helaas is nog niet alle informatie van Windows 11 naar buiten gebracht. Maar wat wij weten, delen we graag hieronder.

Welke toestellen komen in aanmerking voor een Windows 11 update?
Tot op heden is er nog niet duidelijk welke toestellen allemaal in aanmerking komen voor de Windows 11 update. Wel heeft Microsoft de minimale systeemvereisten voor de update reeds vrijgegeven, maar ook deze kunnen ook nog veranderen. Wij van Hulpstation.nl gaan er vanuit dat hoe dichter we bij de release datum komen hoe meer er vrij wordt gegeven. Wel hebben we alvast de huidige vereisten voor jullie op een rijtje gezet;

  • Processor: 1 GHz of sneller met minstens twee cores op een compatibele 64-bit processor of SoC
  • RAM: 4GB
  • Opslag: 64GB
  • Systeemfirmware: UEFI, in staat tot Secure Boot
  • TPM: Trusted Platform Module 2.0
  • Grafische kaart: DirectX 12 of later met WDDM 2.0-driver
  • Display: 720p, 8-bit per kleurkanaal, minstens 9 inch diagonaal
  • Internetverbinding en Microsoft-account: Windows 11 Home vraagt een actieve internetverbinding en een Microsoft-account om de eerste set-up van het systeem te kunnen volbrengen.

Windows 11 nieuwe functies
Windows 11 zit boordevol nieuwe functies. Zo zal Windows 11 de meest veilige besturingssysteem van Microsoft tot nu toe zijn. Naast veiligheid is er ook gedacht aan multitask-functies. Zo kun je met de Windows 11 update meerdere vensters op het scherm vastmaken. Deze functie zal Snap Layouts gaan heten waarbij je vensters in kolommen kunt plaatsen of je bureaublad in meerdere werkgebieden op te delen.

Ook de taakbalk is voor touch bediening geoptimaliseerd. Denk hierbij aan tablets waarbij de presentatie van het besturingssysteem net zo prettig gaat zijn als op de computer. Ook het startmenu bevindt zich met deze upgrade in het midden waardoor het makkelijker en sneller is om het menu te openen.

Naast makkelijk en snel denkt Windows 11 ook aan jou gezondheid, door middel van een gezondheidsapp. Is bijvoorbeeld de batterij bijna leeg, dan zal het systeem zelf met de tip komen om de energiebesparende modus in te schakelen.
Ook de app ‘Teams’ maakt z’n intrede. Deze app zit volledig verwerkt in je startscherm waardoor je sneller toegang tot de app hebt dan voorheen.

Daarnaast zal ook het uiterlijk aangepast worden. het startmenu wordt gevoed door de cloud, hierin krijg je dus in je menu alleen items te zien waar jij dagelijks mee bezig bent. Verder komt er ook een uitgebreide donkere modus. Ook de rechte kaders die je gewend bent bij Windows 10 maken plaats voor meer afgeronde vensters.

Wij van Hulpstation.nl vinden het belangrijk dat we up-to-date blijven van dit nieuwe besturingssysteem. Zodra er meer bekend word over de Windows 11 upgrade zullen wij dit uiteraard met jullie delen. Wil je er graag zeker van zijn dat de upgrade zonder problemen verloopt? Maak dan snel een afspraak met één van onze studenten, zodat ook jíj zonder stress het nieuwste systeem kunt hebben!

Maak direct een afspraak Naar contact