Step 1 of 4
Kies waar het probleem zich voordoet.
Sluiten
Direct hulp?

Windows Features

Onlangs is Windows met een nieuwe Windows 10 update gekomen. Als u een echte Windows gebruiker bent is dit u vast niet ontgaan en heeft u de nieuwe Windows 10 al op uw computer staan. Mocht u deze update nog niet hebben uitgevoerd, dan bent u eigenlijk te laat voor de gratis versie die Windows heeft aangeboden. Want naast de veiligheid binnen deze update, zijn er ook een heleboel nieuwe, handige en leuke tools bijgekomen. Hieronder lichten wij graag wat features uit. Hulpstation.nl kunt u garanderen dat er ook voor u als Windows 10 kenner, nieuwe tools tussen staan welke u niet eerder heeft ontdekt…

 

Betegeld startmenu of tekstmenu?

Soms zijn nieuwe tools niet altijd een pretje, aangezien u net gewend bent om met een bepaalde vormgeving te werken. Omdat Windows 10 zo’n grote impact was voor vele gebruikers is er door Windows besloten om wat oude verborgen features eraan toe te voegen, zodat u alsnog met het vertrouwde gedeelte van Windows kunt gaan werken. Maar dan moet u maar net weten waar deze items zich verborgen hebben. Omdat het menu toch wel een van de meest gebruikte items zijn van uw computer, is er besloten om dit item te kunnen laten switchen. Was u dus gewend aan het vertrouwde tekstmenu? En kunt u niet wennen aan de betegelde variant? Gebruik dan de toetsenbord combinatie Windows+X. Via dit menu bent u sneller bij een aantal locaties dan in het standaardmenu van Windows 10.

 

Emoji in mailverkeer of tekst

Tegenwoordig zijn emoji’s eigenlijk niet meer weg te denken in sommige communicatiemiddelen. WhatsApp is hierin dan ook wel het grootste voorbeeld. Maar naast WhatsApp gebruiken we natuurlijk nog veel meer communicatiemiddelen. Denk hierbij aan mailverkeer of het schrijven van teksten in documenten. Daar heeft Windows dus goed op ingespeeld door een Emoji menu eraan toe te voegen. Om het menu tevoorschijn te laten komen gebruikt u de toetsenbord combinatie Windows+. (punt). Zo ziet u ook direct dat het menu is opgebouwd uit diverse thema’s waardoor ook Kaomji en symbolen gebruikt kunnen worden in uw tekst of mailbericht. 

 

Het updaten van uw Windows 10

Uw computersysteem updaten is natuurlijk belangrijk en moet ook zeker worden gedaan. Maar soms komt dat gewoon niet zo lekker uit. Bij de vorige versies van Windows kon het zomaar zijn dat u net de laatste stempel aan het drukken was op het schrijven van uw scriptie, verslag of uw mail moest voor een bepaald tijdstip de deur uit, maar toen begon plots de update. Deze update kon u helaas niet stoppen en zat er niets anders op dan te wachten tot de volledige update was gedaan. Omdat Windows 10 juist wil stimuleren om de updates te doen, kan het vanaf heden ook op een moment dat u het uitkomt. Zo kunt u vanaf heden de updates uitstellen. Dit kunt u doen door te gaan naar Instellingen vervolgens Bijwerken en beveiligen en daar vindt u de knop Updates 7 dagen onderbreken. Het uitstellen van uw update kan maximaal vijf keer. Bij een Windows 10 Pro, Enterprise of Education kan de update bij Geavanceerde opties uitstellen tot maximaal 365 dagen. 

 

Even niet storen!

Heeft u het druk en moet u even de volle concentratie hebben? Dan wilt u natuurlijk zo min mogelijk gestort worden door berichtmeldingen, geluidjes of andere zaken. Op uw telefoon is dit gemakkelijk uit te schakelen en ook het wegleggen van de telefoon geeft u al enige rust. Maar ook uw computer kan zorgen voor enige afleiding door aan te geven dat u een update nodig heeft of uw agenda meldingen komen tevoorschijn. Kortom allemaal afleiding waardoor u uw concentratie verliest. Windows 10 heeft hierop ingespeeld en heeft de hulpmiddel Concentratiehulp ontwikkeld. Deze concentratiehulp kunt u instellen door te gaan naar Instellingen vervolgens Systemen en aan de linkerzijde vindt u de knop Concentratiehulp. Hier kunt de dienst in- of uitschakelen en ook de agenda-alarmen kunt u hier aan- of uitschakelen. Uiteraard reageert deze dienst alleen op berichten van Windows. 

 

Ruimtegebrek?

Alles opslaan op de lokale schrijf gebeurt nog altijd veelte veel. Kort gezegd de schrijf van uw computer loopt snel vol en bestanden worden wel de prullenbak in gesleept maar vervolgens niet geleegd. Zonde natuurlijk want uw computer wordt trager en ook de vervuiling op uw computer slaat toe. Tuurlijk kunt u een agendapuntje maken om een keer per maand even de prullenbak te legen of de downloadmap op te ruimen, maar het is natuurlijk nog veel handiger als uw computer dit automatisch doet. Met het Windows 10 systeem kan dit uiteraard ingesteld worden door de functionaliteit Slim opslaan te gebruiken. Deze functie kunt u vinden door te gaan naar Instellingen/systeem en dan Opslag aan te klikken. Hier kan je de functie aanzetten aangezien deze altijd uitstaat na het installeren van de update Windows 10.

 

Windows 10 kent nog veel meer slimme functies voor u als gebruiker. Wij van Hulpstation.nl bieden daarom graag onze hulp aan op momenten als u er even niet meer uitkomt. Maak gebruik van onze ICT studenten. Zij kunnen langskomen bij u op locatie of kunnen snel schakelen via een livestream. Zo heeft u ten alle tijden snel computerhulp bij al uw vragen. Wilt u meer weten over onze tarieven, lidmaatschappen of andere vragen en opmerkingen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Maak direct een afspraak Naar contact