Wij bieden ondersteuning bij uw online problemen

Wilt u graag hulp om een probleem op te lossen? Plan makkelijk een afspraak in en een ICT student gaat voor u aan de slag!

Waarom Hulpstation?

Windows Live Mail stopt

Slecht nieuws voor iedereen die altijd de mailtjes verstuurde en ontving met het programma Windows Live Mail; met ingang van 10 januari 2017 zal het programma verleden tijd zijn. Microsoft Essentials, waar Windows Live Mail een onderdeel van is, zal niet langer te downloaden zijn als pakket voor Microsoft gebruikers.

Microsoft Essentials

Microsoft stopt per 10 januari 2017 met de ondersteuning van Microsoft Essentials. Movie Maker, Photo Gallery, Windows Messenger, Windows Writer en OneDrive zijn de overige programma‘s die deel uitmaken van dit pakket. Alleen OneDrive zal in de toekomst nog ondersteuning krijgen en verder worden ontwikkeld door Microsoft. OneDrive is een service van Windows Live waarbij men bestanden kan opslaan op het internet, zodat ze vanaf het internet te openen zijn.

Wat nu?

Het is algemeen bekend dat Windows Live Mail één van de meest gebruikte programma‘s is door Microsoft gebruikers en zij moeten dus per direct op zoek gaan naar een vervangend mailprogramma. Een programma dat niet alleen makkelijk is in gebruik, maar qua usability (gebruiksvriendelijkheid) ook niet onder mag doen voor Windows Live Mail. De programma‘s die op dit moment onderdeel uitmaken van Microsoft Essentials blijven wel gewoon beschikbaar voor consumenten die het pakket reeds gedownload hebben. We raden je dit echter niet aan, omdat Microsoft geen verdere ondersteuning biedt aan het programma. Hierdoor worden er geen nieuwe updates geïntroduceerd op het gebied van veiligheid en dit maakt het programma zeer kwetsbaar voor cyberattacks (aanvallen).

Vervangende programma‘s

We hebben een aantal programma‘s voor je op een rijtje gezet die mogelijk een goede vervanger kunnen zijn van Windows Live Mail.

  1. Mozilla Thunderbird: onze persoonlijke voorkeur gaat uit naar dit programma, omdat dit programma in gebruik een goede usability (gebruiksvriendelijkheid) heeft en prettig werkt voor een ieder die snel en eenvoudig zijn mails wil versturen én ontvangen. Mozilla Thunderbird is mede onze favoriet, omdat het programma voor iedere gebruiker geheel gratis is.

  2. Windows Outlook: een programma dat wordt ondersteund door Microsoft en in gebruiksvriendelijkheid prettig is om mee te werken. Het nadeel van dit programma is echter dat het alleen beschikbaar is voor gebruikers die een Office-pakket hebben aangeschaft.

  3. Gmail: je kunt er ook voor kiezen om uw e-mails te laten binnenkomen in een Gmail-omgeving. Dit is vooral handig als je Hotmail én Gmail gebruikt.

Hulpstation helpt

Het instellen en optimaal laten werken van de zojuist genoemde programma‘s vergt vaak enige kennis en er zijn veel manieren waarop je dergelijke programma‘s kunt installeren. Gelukkig is daar Hulpstation om jou wegwijs te maken bij de installatie van een vervangend mailprogramma en al jouw overige vragen omtrent het werken met een computer. Je kunt altijd terecht op onze website voor meer informatie over onze werkwijze en we staan jou graag persoonlijk te woord om al je vragen door één van onze deskundige medewerkers te laten beantwoorden!

Is uw computer plotseling heel erg traag of werken programma’s en diensten niet meer naar behoren? Dan is de kans groot dat u één of meerdere virussen op uw computer heeft. Virussen zijn stukjes codes die zeer schadelijk kunnen zijn voor uw computer. Aangezien computers nogal wispelturig kunnen zijn is het niet altijd even eenvoudig om een virus te herkennen.

Symptomen computervirus

Er zijn een hoop symptomen voor het hebben van een computervirus. Een aantal zijn:

Oorzaken virussen

Het besmet raken van uw computer door een virus kan door verschillende oorzaken komen. Het is mogelijk dat u een website heeft bezocht die geïnfecteerd was met een virus, of dat u bijvoorbeeld spyware heeft geïnstalleerd zonder dit door te hebben. Meer over de veiligheidsricico’s op het internet en wat alle virussen inhouden leest u hier.

Kies voor een virusscanner

Een goed antivirusprogramma, ook wel een virusscanner genoemd, biedt de ideale oplossing tegen virussen. Het aanschaffen van een goede virusscaner kan een hoop ellende en leed voorkomen! Een antivirusprogramma houdt de computer continu in de gaten en kan virussen tegenhouden voordat deze kwaad kunnen doen. Als er al virussen op uw computer aanwezig zijn kan de virusscanner deze op een veilige manier verwijderen en de computer als het ware ontsmetten.

Let op: als u al een virusscanner op uw pc heeft maar toch het vermoeden heeft dat u een virus op de pc heeft, dan is het beter om een andere scanner te gebruiken bij een nieuwe scan. De software heeft het virus namelijk niet weten te herkennen.

Drie opties virusscanners Windows 10

Bij de aanschaf van een antivirusscanner heeft u de mogelijkheid om een gratis software te installeren, een betaalde variant aan te schaffen of u kunt een virusscanner krijgen via uw provider. Het is verstandig om na te gaan of uw provider ook gratis antivirussoftware aanbiedt. Mocht de provider geen virusscanners aanbieden, dan kunt u een gratis virusscanner overwegen. Op het internet zijn diverse gratis virusscanners beschikbaar. Echter, deze variant raden wij sterk af. Dit omdat er een hoop nadelen met zich mee worden gebracht bij deze uitgeklede versies van de betaalde variant.

Nadelen gratis virusscanners:

Let op: Internetcriminelen maken misbruik van de situatie door de schijn op te houden dat er een gratis antivirusscanner wordt aangeboden, terwijl dit in werkelijkheid een virus is. Veel software in de omloop doet zich voor als virusscanner, maar is dus eigenlijk een computerbedreiging. Download dus niet zomaar elk programma waarbij staat dat het een gratis antivirusscanner is.

Betaalde variant virusscanner het veiligst

Voor de beste bescherming van uw computer raden wij dus aan om een betaalde virusscanner te kiezen. Een betaalde virusscanner biedt een volledige dekking en bescherming van uw computer. Er worden vaak meerdere versies aangeboden. Wat de

beste virusscanner is verandert ieder jaar weer opnieuw. Voor meer advies over wat de beste virusscanner van het moment is kunt u contact opnemen met Hulpstation. Wist u dat u bij een lidmaatschap bij Hulpstation zelfs gratis een antivirusscanner kunt krijgen? Ook voor meer vragen hierover kunt u ons altijd even bellen of e-mailen.

Mocht u er ondanks deze tips niet helemaal uitkomen? Geen probleem! Neem contact op met Hulpstation.nl en onze collega’s helpen u graag verder.