Wij bieden ondersteuning bij uw online problemen

Wilt u graag hulp om een probleem op te lossen? Plan makkelijk een afspraak in en een ICT student gaat voor u aan de slag!

Waarom Hulpstation?

Hoe hoog is mijn internetsnelheid? 

Indien u problemen ervaart met een trage internetverbinding, kunt u dit eenvoudig testen met behulp van een internet snelheidstest. Het is altijd fijn om te weten of uw gevoel klopt, met name wanneer u vermoedt dat uw provider niet de beloofde snelheid biedt. Een langzame internetverbinding kan zeer frustrerend zijn, vooral wanneer u een video wilt streamen of grote bestanden wilt downloaden.

Gelukkig zijn er online snelheidsmeters, ook wel speedtests genoemd, beschikbaar die u hierbij kunnen helpen. Het is wel belangrijk om te realiseren dat een trage verbinding niet altijd aan uw provider kan liggen. Andere factoren, zoals een zwak wifi-signaal in huis, kunnen ook invloed hebben. Hieronder worden verschillende snelheidsmeters besproken die u kunt gebruiken om uw internet snelheid te testen.

Uw internetsnelheid meten via Speedtest.nl

Wilt u er zeker van zijn dat uw internetverbinding snel genoeg is? Dan kunt u eenvoudig gebruikmaken van Speedtest.nl, een bekende onafhankelijke snelheidsmeter in Nederland. Via deze website kunt u gemakkelijk uw download- en uploadsnelheid meten en de resultaten opslaan om ze later te vergelijken. Let wel op dat u zich hiervoor moet registreren op de website. Daarnaast biedt Speedtest.nl een overzicht van alle providers en hun abonnementen, zodat u in één oogopslag kunt zien welke providers het snelste internet aanbieden.

Wilt u ook uw internetsnelheid meten? Volg dan deze stappen:

  • + Ga naar Speedtest.nl.
  • + Klik op ‘Test starten’.
  • + Wacht tot de snelheidstest is voltooid en bekijk de resultaten die aan de rechterkant van het scherm worden weergegeven.

Internetsnelheid met een alternatief

Wilt u graag uw internetsnelheid meten met een alternatief voor Speedtest.nl? Dan is Speedtest.net een goede optie. Met deze snelheidsmeter kunt u niet alleen de testresultaten meten, maar ook opslaan in mooie grafieken. Bovendien zijn er handige apps beschikbaar voor Android en iOS gebruikers.

Als u gebruik wilt maken van Speedtest.net, volg dan deze eenvoudige stappen:

  • + Ga naar Speedtest.net.
  • + Klik op ‘Ga’.
  • + Wacht totdat de snelheidstest is voltooid en bekijk de resultaten die boven de meter worden weergegeven.

Het meten van uw internetsnelheid is nog nooit zo eenvoudig geweest dankzij Speedtest.net!

Komt u er niet uit en heeft u hulp nodig? Vraag hulp aan via onderstaande knop!