Wij bieden ondersteuning bij uw online problemen

Wilt u graag hulp om een probleem op te lossen? Plan makkelijk een afspraak in en een ICT student gaat voor u aan de slag!

Waarom Hulpstation?

Letters in Windows groter maken – betere leesbaarheid

Vindt u het lastig om informatie op uw Windows computer te lezen? Geen zorgen, u kunt de tekst op het beeldscherm gemakkelijk vergroten.

In Windows 10 en 11 hebben letters in programma’s, apps en Windows zelf standaard een vaste grootte. Hoewel sommige mensen dit prettig vinden, kan de tekst voor anderen echter te klein zijn. Gelukkig hoeft u niet langer handmatig de lettergrootte aan te passen in bijvoorbeeld Word, Excel en verschillende browsers apart. Via de Instellingen kunt u namelijk de tekengrootte in één keer aanpassen, zodat deze overal op uw computer groter wordt weergegeven. Volg de onderstaande stappen om de lettergrootte aan te passen:

Wilt u de grootte van letters in Windows 10 of 11 aanpassen? Dat kan gemakkelijk met de volgende stappen:

  1. Klik op de Startknop en vervolgens op Instellingen (het pictogram van het tandwiel).
  2. Klik op Toegankelijkheid en navigeer in Windows 10 naar Beeldscherm of in Windows 11 naar Tekengrootte.
  3. Klik op het blauwe schuifje bij ‘Tekst groter maken’ (Windows 10) of ‘Tekengrootte’ (Windows 11).
  4. Sleep het schuifje naar rechts om de tekst groter te maken en bekijk de voorbeeldtekst om te zien hoe groot de letters worden.
  5. Klik op Toepassen om de wijzigingen door te voeren.

Uw letters zijn nu vergroot en gemakkelijker leesbaar. Wilt u de lettergrootte weer terugzetten naar de originele grootte? Sleep het schuifje dan terug naar 100% en klik op Toepassen. Het aanpassen van de grootte van letters in Windows is nog nooit zo makkelijk geweest!

Hulp nodig? 

Komt u er ondanks bovenstaande uitleg niet uit? Vraag dan via onderstaande knop hulp aan. Een van onze medewerkers helpt u graag!