Wij bieden ondersteuning bij uw online problemen

Wilt u graag hulp om een probleem op te lossen? Plan makkelijk een afspraak in en een ICT student gaat voor u aan de slag!

Waarom Hulpstation?

Hulp met Microsoft Office

Heb jij hulp nodig met Microsoft Office op jouw Windows PC? Weet je bijvoorbeeld helemaal niet waar het software pakket uit bestaat? Of heb je een nieuwe computer waar Microsoft Office nog op geïnstalleerd moet worden? Of wil je juist dat de verschillende software vastgezet wordt in jouw taakbalk, zodat je snel en gemakkelijk de Microsoft Office programma’s kunt openen? Maar heb je geen idee hoe dit allemaal werkt? Wij van Hulpstation.nl helpen je graag!

Wat is Microsoft Office?

Wat is Microsoft Office?
Weet jij niet wat Microsoft Office is? Maar ben je wel bekend met Word? Dan ben je in principe al gedeeltelijk op de hoogte van dit bekende kantoorsoftware. Naast Word bestaat dit pakket ook uit Excel en PowerPoint wat je zowel op een Windows pc als op een Mac kunt installeren. Voor thuisgebruik kun je eenmalig het pakket aanschaffen, waarbij geen automatische updates worden uitgevoerd. Zodra er een nieuwe versie op de markt is zal je het pakket opnieuw moeten kopen. Naast Microsoft Office is er ook een vergelijkbaar kantoorsoftware pakket dat Office 365 wordt genoemd. Het grote verschil tussen de pakketten is dat Microsoft Office offline gebruikt wordt en maar op één apparaat geïnstalleerd kan worden. Office 365 daarentegen kun je overal en altijd gebruiken op ieder apparaat.

Microsoft Office installeren op een Windows

Heb je een nieuwe Windows pc aangeschaft met een Microsoft Office pakket? Dan zul je deze kantoorsoftware nog wel moeten installeren op jouw pc. Hieronder vind je een beknopte uitleg van het installeren van jouw Microsoft Office pakket.

Stap 1
Heb je al een Microsoft Office account? Dan kun je je direct aanmelden op www.office.com/setup. Dit doe je door je emailadres in te vullen met het daarbij horende wachtwoord. Mocht je nog geen account hebben ook dan ga je naar www.office.com/setup en selecteer vervolgens ‘Nieuw account aanmaken’. Volg vervolgens de stappen waarbij je een bestaand e-mailadres kunt gebruiken. Uiteraard kun je ook nieuw emailadres aanmaken.

Stap 2
Bij stap 2 van de installatie verschijnen er vakjes om je productcode in te vullen. Deze productcode vind je in de binnenkant van jouw office verpakking. Naast het invoeren van de productcode kun je het land waarin je woont en de taal selecteren. Zodra alles correct is ingevuld verschijnt het pakket dat je hebt aangeschaft, als dit correct is kun je het pakket gaan downloaden.

Stap 3
Voordat het pakket daadwerkelijk geïnstalleerd wordt, wordt er eerst gevraagd of je graag tips en adviezen vanuit Microsoft Office wilt ontvangen. Vink deze check box aan of uit en klik op ‘Volgende’. Vervolgens opent er een nieuwe internetpagina waarbij je op ‘Office installeren’ kunt klikken. Er verschijnt een pop-up scherm waarbij je nogmaals op ‘Installeren’ moet klikken. Het programma begint met downloaden wat je linksonder in je webbrowser kunt volgen. Het bestand heeft de bestandsnaam ‘Setup.X86.nl.’.

Stap 4
Helaas ben je er nog niet. Nadat het bestand klaar is met downloaden komt er een pop-up tevoorschijn waarbij er om toestemming wordt gevraagd. Beantwoord deze vraag met ‘Ja’. Vervolgens begint Office opnieuw met downloaden wat enkele minuten kan duren. Zodra het gereed is komt dit direct in jouw beeld te staan. Een animatie geeft dan weer waar je de net gedownloade applicaties kunt terugvinden.

Stap 5
Zodra je één van de applicaties opent activeer je jouw Office pakket. Er wordt nog een vraag gesteld met betrekking tot de licentievoorwaarden, deze zal je moeten ‘Accepteren’ en je kunt vervolgens aan de slag met jouw Microsoft Office pakket.

Taakbalk Microsoft Office

De meeste mensen hebben de software van het Microsoft Office pakket in de taakbalk staan. De taakbalk vind je onderaan aan je scherm, waarbij je naast applicaties ook tijd, datum of taal kunt vinden. De taakbalk zorgt ervoor dat jij snel het gewenste programma kunt openen. Maar hoe zet je deze applicaties vast in jouw taakbalk?

Stap 1
Open de gewenste applicatie. Deze verschijnt vervolgens in jouw taakbalk.

Stap 2
Klik met je rechtermuisknop op de applicatie.

Stap 3
Er verschijnt een menu waarin je de keuze krijgt om de applicatie vast te zetten aan jouw taakbalk. Klik hierop en de taakbalk zal gevuld zijn met de gewenste applicatie.

Hulp nodig met Microsoft Office?

Kom je er toch niet helemaal uit aan de hand van de bovenstaande stappen? Maak dan gebruik van één van onze services. Zo kun je kiezen voor hulp op afstand of neem telefonisch contact op met één van onze Hulpstation.nl studenten.