Wij bieden ondersteuning bij uw online problemen

Wilt u graag hulp om een probleem op te lossen? Plan makkelijk een afspraak in en een ICT student gaat voor u aan de slag!

Waarom Hulpstation?

Muis weg laptop

Het kan voorkomen dat de cursor op een Windows-pc tijdelijk verdwijnt op een witte achtergrond. In dit geval is het mogelijk de muisaanwijzer snel terug te vinden door de Ctrl-toets op het toetsenbord in te drukken. Het verliezen van de cursor op het scherm is een veelvoorkomend probleem, dat hoewel niet ongebruikelijk, wel als hinderlijk ervaren kan worden.

Herhaaldelijk heen en weer bewegen van de muis om de cursor te vinden biedt geen ideale oplossing. Gelukkig biedt de Ctrl-toets een gemakkelijke en efficiënte manier om de cursor terug te vinden. Door simpelweg de Ctrl-toets in te drukken, zal de computer de locatie van de cursor markeren met een cirkeltje. Het is echter wel van belang om deze functie eerst in te schakelen. Door het gebruik van deze handige functie wordt het vinden van de cursor op het scherm aanzienlijk eenvoudiger!

Muis weg? Dit is de oplossing!

Indien u de cursor op uw Windows-pc wilt laten opvallen wanneer deze onvindbaar is, dan kunt u dit op een eenvoudige manier instellen. Door de volgende stappen te volgen, zult u nooit meer de cursor uit het oog verliezen:

  • + Klik op de Startknop op uw scherm.
  • + Klik op het pictogram ‘Instellingen’ (aangeduid met een tandwiel).
  • + Voor Windows 10: Klik op ‘Apparaten’; voor Windows 11: Klik op ‘Bluetooth en apparaten’.
  • + Klik op ‘Muis’.
  • + Voor Windows 10: Klik op ‘Extra muisopties’ onder ‘Verwante instellingen’; voor Windows 11: Klik op ‘Aanvullende muisinstellingen’.
  • + Klik op ‘Opties voor de aanwijzer’ bovenaan het venster.
  • + Plaats een vinkje bij ‘Locatie van de aanwijzer weergeven als ik op CTRL druk’.

Klik op ‘Toepassen’ en vervolgens op ‘OK’.Op deze manier heeft u de instellingen voor de cursor aangepast. Door simpelweg op de Ctrl-toets op uw toetsenbord te drukken, zal de computer de locatie van de cursor op het scherm markeren. Mocht u in de toekomst de instelling willen aanpassen, dan kunt u het vinkje bij ‘Locatie van de aanwijzer weergeven als ik op CTRL druk’ gemakkelijk weer weghalen. Zo kunt u de instelling altijd aanpassen naar uw eigen voorkeur.

Hulp nodig? 

Komt u er ondanks bovenstaande uitleg niet uit? Vraag dan via onderstaande knop hulp aan. Een van onze medewerkers helpt u graag!