PC opnieuw installeren

Is je pc traag, heb je ernstige computerproblemen en van álles geprobeerd om deze op te lossen zonder resultaat? Dan is je pc opnieuw installeren hoogstwaarschijnlijk het laatste redmiddel. Door een pc opnieuw te installeren kunnen computerproblemen worden opgelost. Deze optie heeft nogal wat gevolgen en vereist redelijk wat werk, overweeg dit daarom alleen als er écht geen andere oplossing is en als je er zeker van bent dat de problemen daadwerkelijk met Windows zelf te maken hebben.

 

Hulp aanvragen

Wat doet een herinstallatie van Windows?

Problemen vergeten, door een druk op de knop weer terug naar het moment waarop deze nog niet bestonden, bij ons gaat dat niet zo makkelijk, maar bij onze computers wel! Door middel van een druk op de knop kunnen zij worden hersteld naar de originele staat, de staat waarin de pc gekocht is. Al je persoonlijke bestanden, instellingen en je eigen geïnstalleerde programma‘s en drivers worden hierbij verwijderd. Vooraf een back-up maken, een kopie van je belangrijke, waardevolle bestanden, is hierbij zeker geen overbodige luxe. Wij van Hulpstation kunnen je hierbij helpen!

 

Een herinstallatie biedt je de mogelijkheid om weer van start te gaan met een systeem dat volledig is opgeschoond. Houdt er wel rekening mee dat het kan gebeuren dat je door de herinstallatie met een oudere versie van Windows komt te zitten, als de versie bij aankoop ouder was dan de versie die je momenteel gebruikt.

Voorkom verlies van bestanden: Back-up!

Niks vervelender dan belangrijke en waardevolle bestanden en foto‘s te verliezen. Behoed jezelf hiervan door het maken van een back-up op een (externe) harde schijf voordat er van start wordt gegaan met de herinstallatie. Ook kun je voor een online dienst zoals Google Drive, Dropbox en iCloud kiezen waar je alle bestanden naartoe kopieert. Mocht er iets mis gaan, dan ben je er in ieder geval van verzekerd dat deze bestanden niet kwijt zijn.

 

Mailbox back-uppen

Gebruik je geen webdienst zoals Gmail of Hotmail voor je mail, dan wil je wellicht ook je volledige mailbox inclusief contacten overzetten naar de verse installatie. Dit doe je door alles uit het mailprogramma te exporteren en later weer te importeren.

 

Favorieten back-uppen

Vergeet ook je browserfavorieten niet, tenzij je die niet online gesynchroniseerd hebt. De back up hiervan verschilt per browser.

 

Formatteren en herinstalleren

Back up gereed? Alles geback-upt? Gekopieerd? Dan kan de herinstallatie van start gaan!

Wij helpen je graag met de (her)installatie!

Een kopie van je bestanden maken op een externe harde schijf, de computer terugzetten naar de fabrieksinstellingen, de documenten vervolgens weer terugplaatsen op de plek waar ze voorheen stonden, zodat je computer weer snel en optimaal zal presteren? Wij van Hulpstation.nl helpen jou hierbij! Een team studenten, die helemaal thuis zijn in de computerwereld, staan voor je klaar om je één op één hulp bij jouw thuis aan te bieden. In een rustig tempo zal je door hem of haar worden geholpen zodat de stappen die ondernomen worden nauwkeurig opgevolgd kunnen worden. Naast dat we er alles aan doen om de computer terug te krijgen in de maximale presteerstand, leer je tegelijkertijd wat je in het vervolg zelf kunt doen om installatieproblemen op te lossen. Dit bespaart je niet alleen veel tijd, frustratie en geld, maar zorgt er tevens voor dat je snel weer in een vlot tempo aan de slag kunt met jouw werkzaamheden.

Computerhulp op afstand

Je kunt zelfs worden geholpen door onze hulp op afstand service, waardoor je geen hulpstudenten in huis hoeft te ontvangen. Want hoewel hulp aan huis persoonlijker is, vind je het zelf misschien fijner of komt het om wat voor reden dan ook beter uit om gebruik te maken van onze hulp op afstand. Wij maken hierbij gebruik van het programma Teamviewer; een programma waarmee wij je beeldscherm van jouw computer op afstand kunnen bekijken. Op deze manier wordt het probleem duidelijk in kaart gebracht, waardoor wij jou kunnen helpen en je computer kunnen opschonen. Zo kunnen wij, wanneer je ons extra rechten verleent, jouw computer tijdelijk overnemen terwijl je op het scherm meekijkt hoe we het probleem oplossen.

Computerlessen aan huis - bij jou in de buurt

Heb je meer of vaker begeleiding nodig? Hulpstation.nl biedt lessen aan over diverse onderwerpen, bijvoorbeeld hoe je zelf je computer kunt optimaliseren of hoe je een eigen Cloud kunt opzetten en gebruiken. Ook informeren we je over het gebruik van e-mail, het bewerken van foto’s en internetbankieren.

 

Bekijk ons beknopte cursusoverzicht hieronder door te klikken op het kopje ‘Overzicht van lessen’, wie weet staat er iets interessants voor je bij!

Maak een afspraak Bekijk de tarieven Bekijk de lidmaatschappen