PC opstartproblemen

Heb je last met het opstarten van de computer? Komt je pc niet verder dan het opstartscherm? Of start je computer helemaal niet meer op? Wanneer je computer pc problemen vertoont met betrekking tot het opstarten is dat even schrikken maar vooral erg vervelend. Máár, er is geen directe reden tot paniek! De oorzaak van deze problemen bij het opstarten zijn namelijk vaak onschuldig en kunnen in de meeste gevallen eenvoudig worden opgelost.

 

Hulp aanvragen

Waarom start mijn computer niet op?

Wanneer een pc opstartproblemen vertoont, kan dit diverse oorzaken hebben. Bijvoorbeeld door een virus, door stof in de pc of simpelweg door de stroomtoevoer. Controleer daarom altijd eerst of alle stekkers goed zijn aangesloten en zorg er bij een laptop voor dat de adapter in het stopcontact zit. Mocht de laptop hierdoor nog niet aangaan, haal dan de batterij er uit en het stroom er af, druk 30 seconden op de aan/uit knop. Sluit vervolgens alleen het stroom aan en probeer hem aan te zetten. Als er geen lampje gaat branden, dan is er iets mis met de stroomtoevoer. Wanneer er na het proberen bij een ander stopcontact nog geen lampje aan gaat, kan dit betekenen dat de adapter of de accu defect is.

 

Onze studenten helpen je graag met:

Help! Het scherm van mijn laptop blijft zwart

Je hebt allerlei knoppen ingedrukt, de stroomtoevoer gecontroleerd en hiermee lijkt alles goed te zijn. Alle kabels en stekkers zijn goed aangesloten, er brandt wel een lampje, maar tóch blijft het scherm zwart. Dan is het in dit geval mogelijk dat je te maken hebt met een virus, stof of een defect in de computer zelf.

 

Virussen verwijderen, stof verwijderen of het defect opsporen, zodat de opstartproblemen worden opgelost en de computer weer zal opstarten? Wij van Hulpstation.nl helpen jou hierbij! Een team studenten, die helemaal thuis zijn in de computerwereld, staan voor je klaar om je één op één hulp bij jouw thuis aan te bieden. In een rustig tempo zal je door hem of haar worden geholpen zodat de stappen die ondernomen worden nauwkeurig opgevolgd kunnen worden. Naast dat we er alles aan doen om de computer weer op te kunnen starten, leer je tegelijkertijd wat je in het vervolg zelf kunt doen om opstartproblemen op te lossen. Dit bespaart je niet alleen veel tijd, frustratie en geld, maar zorgt er tevens voor dat je snel weer in een vlot tempo aan de slag kunt met jouw werkzaamheden.

Computerhulp op afstand

Je kunt zelfs worden geholpen door onze hulp op afstand service, waardoor je geen hulpstudenten in huis hoeft te ontvangen. Want hoewel hulp aan huis persoonlijker is, vind je het zelf misschien fijner of komt het om wat voor reden dan ook beter uit om gebruik te maken van onze hulp op afstand. Wij maken hierbij gebruik van het programma Teamviewer; een programma waarmee wij je beeldscherm van jouw computer op afstand kunnen bekijken. Op deze manier wordt het probleem duidelijk in kaart gebracht, waardoor wij jou kunnen helpen en je computer kunnen opschonen. Zo kunnen wij, wanneer je ons extra rechten verleent, jouw computer tijdelijk overnemen terwijl je op het scherm meekijkt hoe we het probleem oplossen.

Computerlessen aan huis - bij jou in de buurt

Heb je meer of vaker begeleiding nodig? Hulpstation.nl biedt lessen aan over diverse onderwerpen, bijvoorbeeld hoe je zelf je computer kunt optimaliseren of hoe je een eigen Cloud kunt opzetten en gebruiken. Ook informeren we je over het gebruik van e-mail, het bewerken van foto’s en internetbankieren.

 

Bekijk ons beknopte cursusoverzicht hieronder door te klikken op het kopje ‘Overzicht van lessen’, wie weet staat er iets interessants voor je bij!

 

 

Maak een afspraak Bekijk de tarieven Bekijk de lidmaatschappen