Wij bieden ondersteuning bij uw online problemen

Wilt u graag hulp om een probleem op te lossen? Plan makkelijk een afspraak in en een ICT student gaat voor u aan de slag!

Waarom Hulpstation?

Windows Live Mail stopt

Slecht nieuws voor iedereen die altijd de mailtjes verstuurde en ontving met het programma Windows Live Mail; met ingang van 10 januari 2017 zal het programma verleden tijd zijn. Microsoft Essentials, waar Windows Live Mail een onderdeel van is, zal niet langer te downloaden zijn als pakket voor Microsoft gebruikers.

Microsoft Essentials

Microsoft stopt per 10 januari 2017 met de ondersteuning van Microsoft Essentials. Movie Maker, Photo Gallery, Windows Messenger, Windows Writer en OneDrive zijn de overige programma‘s die deel uitmaken van dit pakket. Alleen OneDrive zal in de toekomst nog ondersteuning krijgen en verder worden ontwikkeld door Microsoft. OneDrive is een service van Windows Live waarbij men bestanden kan opslaan op het internet, zodat ze vanaf het internet te openen zijn.

Wat nu?

Het is algemeen bekend dat Windows Live Mail één van de meest gebruikte programma‘s is door Microsoft gebruikers en zij moeten dus per direct op zoek gaan naar een vervangend mailprogramma. Een programma dat niet alleen makkelijk is in gebruik, maar qua usability (gebruiksvriendelijkheid) ook niet onder mag doen voor Windows Live Mail. De programma‘s die op dit moment onderdeel uitmaken van Microsoft Essentials blijven wel gewoon beschikbaar voor consumenten die het pakket reeds gedownload hebben. We raden je dit echter niet aan, omdat Microsoft geen verdere ondersteuning biedt aan het programma. Hierdoor worden er geen nieuwe updates geïntroduceerd op het gebied van veiligheid en dit maakt het programma zeer kwetsbaar voor cyberattacks (aanvallen).

Vervangende programma‘s

We hebben een aantal programma‘s voor je op een rijtje gezet die mogelijk een goede vervanger kunnen zijn van Windows Live Mail.

  1. Mozilla Thunderbird: onze persoonlijke voorkeur gaat uit naar dit programma, omdat dit programma in gebruik een goede usability (gebruiksvriendelijkheid) heeft en prettig werkt voor een ieder die snel en eenvoudig zijn mails wil versturen én ontvangen. Mozilla Thunderbird is mede onze favoriet, omdat het programma voor iedere gebruiker geheel gratis is.

  2. Windows Outlook: een programma dat wordt ondersteund door Microsoft en in gebruiksvriendelijkheid prettig is om mee te werken. Het nadeel van dit programma is echter dat het alleen beschikbaar is voor gebruikers die een Office-pakket hebben aangeschaft.

  3. Gmail: je kunt er ook voor kiezen om uw e-mails te laten binnenkomen in een Gmail-omgeving. Dit is vooral handig als je Hotmail én Gmail gebruikt.

Hulpstation helpt

Het instellen en optimaal laten werken van de zojuist genoemde programma‘s vergt vaak enige kennis en er zijn veel manieren waarop je dergelijke programma‘s kunt installeren. Gelukkig is daar Hulpstation om jou wegwijs te maken bij de installatie van een vervangend mailprogramma en al jouw overige vragen omtrent het werken met een computer. Je kunt altijd terecht op onze website voor meer informatie over onze werkwijze en we staan jou graag persoonlijk te woord om al je vragen door één van onze deskundige medewerkers te laten beantwoorden!