Windows problemen

Je bent niet de enige die kampt met Windows problemen, want problemen met het Windows besturingssysteem komen helaas veelvuldig voor. De meest voorkomende Windows problemen zijn het niet meer werken van je computer na het installeren van een nieuw programma, Windows-updates die niet geïnstalleerd worden of internet dat niet meer naar behoren werkt.

 

Dit is natuurlijk allemaal hartstikke vervelend voor je. Net als alle Windows problemen zien we deze het liefst zo snel mogelijk opgelost, wij helpen je daar graag bij.

 

Hulp aanvragen

Problemen na installatie nieuw programma

Je hebt een nieuw programma geïnstalleerd en ineens werkt je computer niet meer naar wens. Een voor de hand liggende redenatie is dat het geïnstalleerde programma de boosdoener kan zijn en simpelweg niet goed werkt op de computer. Het beste is om het programma te verwijderen en vervolgens je computer opnieuw op te starten. Is het probleem nog niet helemaal opgelost? Dan kan het zijn dat het programma niet helemaal betrouwbaar was en dat je er een virus mee hebt binnengehaald. Ai, dit klinkt allemaal nog een stukje erger. Gelukkig zijn virussen vaak goed te verwijderen via een handmatige scan met het antivirusprogramma. Voor meer informatie over wat de beste virusscanner van het moment zijn, neem contact op met Hulpstation.nl.

Problemen met automatische updates

Het kan gebeuren dat automatische updates in Windows problemen leveren. Windows problemen kunnen meerdere oorzaken hebben. Een veel voorkomende oorzaak is bijvoorbeeld een slechte internetverbinding. Krijg je een melding dat de updates niet zijn uitgevoerd? Probeer ze dan handmatig te installeren en achter de reden van de mislukte update te komen. Voordat je hiermee aan de gang gaat is het belangrijk dat je eerst alle openstaande programma’s en documenten afsluit (en eventueel opslaat). Je moet namelijk waarschijnlijk de computer helemaal opnieuw opstarten tijdens de update waardoor de Windows problemen zullen worden opgelost.

Help! Mijn internet werkt niet meer

Is er helemaal geen verbinding meer mogelijk met het internet? Dat kan verschillende oorzaken hebben. Tijdens of na het installeren van een nieuwe Windows versie kunnen er weleens problemen met je Wi-Fi ontstaan. Als je Wi-Fi na de installatie nog steeds problemen geeft, dan kan het weleens helpen om je computer simpelweg opnieuw op te starten. Controleer ook of je modem goed werkt door bijvoorbeeld via je smartphone te checken of die wel het wifi-signaal ontvangt. Wordt het wifi-signaal helemaal niet ontvangen dan is er mogelijk een storing bij je provider of een defect in je modem. Wij van Hulpstation.nl helpen je graag met het oplossen van je Windows problemen.

 

Onze studenten helpen je graag bij:

Standaardprogramma’s werken niet naar wens

Je probeert bestanden te openen maar het lukt maar niet met het programma waarmee je dat wilt doen. Of nog vervelender: er gebeurt helemaal niets als je op een bestand klikt. In Windows 10 kun je controleren met welk programma een bestand wordt geopend. Bijvoorbeeld je tekstdocumenten worden altijd geopend in het programma Word. Of als je op een weblink klikt in een e-mail, dan wordt jouw standaard internetprogramma geopend. Wil je een ander standaardprogramma, dan kan dat eenvoudig. Natuurlijk heb je dan alleen de keuze uit software die geïnstalleerd is. Is het internetprogramma Edge bij jou de standaard maar gebruik je toch liever Google Chrome of Internet Explorer, dan kun je dit als standaardprogramma instellen.

Overige Windows problemen

Windows problemen zijn vervelend, maar kunnen in de meeste gevallen gelukkig worden opgelost. De meest voorkomende problemen zijn hierboven vermeld, maar dit is slechts een greep uit de problemen die zich kunnen voordoen in Windows. Andere problemen kunnen bijvoorbeeld zijn dat het geluid niet of niet goed meer werkt of dat favoriete toepassingen ineens verdwenen zijn. Wij van Hulpstation hebben ervaring met het oplossen van een hoop van deze problemen. Staat jouw Windows probleem hier niet tussen, schroom dan in elk geval niet om contact met ons op te nemen. Wij zullen je ten alle tijden verder helpen.

Samen lossen we jouw Windows computerproblemen op!

Een team studenten, die helemaal thuis zijn in de computerwereld, staan voor je klaar om je één op één hulp aan huis óf hulp op afstand te bieden en je vertrouwd te laten worden met Windows. In een rustig tempo word je bij jou thuis door hem of haar geholpen zodat de stappen die ondernomen worden nauwkeurig gevolgd kunnen worden. Naast dat de Windows problemen worden opgelost, leer je tegelijkertijd dus ook hoe je deze problemen in het vervolg zelf kunt oplossen. Wij geven tips, trucs en adviezen die je helpen met de omgang met de computer. In het vervolg hoef je dus geen tijd meer verspillen aan het zoeken naar oplossingen, heb je geen frustraties meer door niet werkende onderdelen en kun je snel weer met plezier gebruik maken van je computer. Uiteraard kunnen wij je dan ook helpen met je Windows problemen.

Computerhulp op afstand

Je kunt zelfs worden geholpen door onze hulp op afstand service, waardoor je geen hulpstudenten in huis hoeft te ontvangen. Want hoewel hulp aan huis persoonlijker is, vind je het zelf misschien fijner of komt het om wat voor reden dan ook beter uit om gebruik te maken van onze hulp op afstand. Wij maken hierbij gebruik van het programma Teamviewer; een programma waarmee wij je beeldscherm van jouw computer op afstand kunnen bekijken. Op deze manier wordt het probleem duidelijk in kaart gebracht, waardoor wij jou kunnen helpen en je computer kunnen opschonen. Zo kunnen wij, wanneer je ons extra rechten verleent, jouw computer tijdelijk overnemen terwijl je op het scherm meekijkt hoe we het probleem oplossen.

 

Verspil geen tijd meer, laat jouw computer sneller maken door één van onze computerstudenten!

Computerlessen aan huis - bij jou in de buurt

Heb je meer of vaker begeleiding nodig? Hulpstation.nl biedt lessen aan over diverse onderwerpen, bijvoorbeeld hoe je zelf je computer kunt optimaliseren of hoe je een eigen Cloud kunt opzetten en gebruiken. Ook informeren we je over het gebruik van e-mail, het bewerken van foto’s en internetbankieren.

 

Bekijk ons beknopte cursusoverzicht hieronder door te klikken op het kopje ‘Overzicht van lessen’, wie weet staat er iets interessants voor je bij!

Maak een afspraak Bekijk de tarieven Bekijk de lidmaatschappen