Windows virus verwijderen

Computervirussen nestelen zich in de meeste gevallen onopgemerkt in een computersysteem. Bijvoorbeeld door het downloaden of installeren van een programma of door het bezoeken van een geïnfecteerde website of e-mail. Virussen komen helaas het meest voor op het besturingssysteem van Microsoft Windows.

 

Heb je vaak last van ongewenste reclame en is de computer niet meer zo snel als je gewend bent? Er is dan een grote kans dat jouw laptop of computer is geïnfecteerd met een virus.

 

Hulp aanvragen

Wat is een virus?

Een virus is een vorm van schadelijke software, ook wel malware genoemd. Het is een computerprogramma dat zich in een bestand kan nestelen, bijvoorbeeld in bestanden van een besturingsprogramma. Computervirussen worden als schadelijk beschouwd, omdat ze schijfruimte en computertijd in beslag nemen van de besmette computers. In ernstige gevallen kunnen virussen binnenin de computer schade aanrichten, bijvoorbeeld het wissen en verspreiden van gevoelige gegevens. In zeer ernstige gevallen kan de gebruiker zelfs de totale controle over de computer verliezen.

 

Onze studenten weten precies hoe ze op een gemakkelijke manier de virussen moeten opsporen en verwijderen, waarna je computer weer functioneert zoals vanouds. Het antivirus programma wordt samen met je bijgewerkt, zodat je kunt zien wat er gebeurd. Heb je geen beveiliging op jouw computer? Geen probleem; dan installeren wij dat gratis voor je.

 

Windows is een populair besturingssysteem en daarom ook een doelwit voor virusmakers. Door de populariteit zullen ze een virus breed kunnen verspreiden. Gebruiksvriendelijkheid heeft Windows hoog in het vaandel staan, hier staat echter wel tegenover dat veel Windows-programma‘s hierop veiligheid moeten inleveren.

Waardoor raakt mijn pc besmet?

Virussen kunnen via allerlei wegen je computer binnen dringen: Websites, USB-sticks, geheugenkaarten, cd-roms, dvd‘s, e-mail, bestanddeling (downloadprogramma‘s), besmette harddisks, infectie via de draadloos netwerkkaart, open netwerkpoorten of een netwerk met een makkelijk te kraken wachtwoord, Windows update.

Mailvirussen, verspreiding per e-mail

E-mails die een virus bevatten, proberen meestal de indruk te wekken dat ze een belangrijke boodschap bevatten en zijn vaak afkomstig van een bekende afzender, zoals een contactpersoon, de mailserver of de internetprovider. Dit wekt veelal vertrouwen op. Dit komt doordat de e-mailadressen in het adresboek vaak gebruikt worden voor de verzending van zulke berichten. Wanneer je een mailtje bij voorbaat niet vertrouwd kun je deze het beste direct verwijderen. Mocht je de mail tóch openen is dit in de meeste gevallen nog niet direct een probleem. Het virus is in de meeste gevallen bijgesloten in de bijlage. Open dus nooit zomaar een bijlage als je het mailtje of de bestandsnaam niet helemaal vertrouwd.

Wij helpen je graag met het verwijderen van virussen!

Het signaleren van virussen, verwijderen van de virussen en het aanraden van de beste virusscanner van het moment: wij van Hulpstation.nl helpen jou hierbij! Een team studenten, die helemaal thuis zijn in de computerwereld, staan voor je klaar om je één op één hulp bij jouw thuis aan te bieden. In een rustig tempo zal je door hem of haar worden geholpen zodat de stappen die ondernomen worden nauwkeurig opgevolgd kunnen worden. Naast dat we er alles aan doen om de computer weer schoon van virussen te krijgen, leer je tegelijkertijd wat je in het vervolg zelf kunt doen om virusproblemen op te lossen. Dit bespaart je niet alleen veel tijd, frustratie en geld, maar zorgt er tevens voor dat je snel weer in een vlot tempo aan de slag kunt met jouw werkzaamheden.

Computerhulp op afstand

Je kunt zelfs worden geholpen door onze hulp op afstand service, waardoor je geen hulpstudenten in huis hoeft te ontvangen. Want hoewel hulp aan huis persoonlijker is, vind je het zelf misschien fijner of komt het om wat voor reden dan ook beter uit om gebruik te maken van onze hulp op afstand. Wij maken hierbij gebruik van het programma Teamviewer; een programma waarmee wij je beeldscherm van jouw computer op afstand kunnen bekijken. Op deze manier wordt het probleem duidelijk in kaart gebracht, waardoor wij jou kunnen helpen en je computer kunnen opschonen. Zo kunnen wij, wanneer je ons extra rechten verleent, jouw computer tijdelijk overnemen terwijl je op het scherm meekijkt hoe we het probleem oplossen.

Computerlessen aan huis - bij jou in de buurt

Heb je meer of vaker begeleiding nodig? Hulpstation.nl biedt lessen aan over diverse onderwerpen, bijvoorbeeld hoe je zelf je computer kunt optimaliseren of hoe je een eigen Cloud kunt opzetten en gebruiken. Ook informeren we je over het gebruik van e-mail, het bewerken van foto’s en internetbankieren.

 

Bekijk ons beknopte cursusoverzicht hieronder door te klikken op het kopje ‘Overzicht van lessen’, wie weet staat er iets interessants voor je bij!

 

Maak een afspraak Bekijk de tarieven Bekijk de lidmaatschappen