Wij bieden ondersteuning bij uw online problemen

Wilt u graag hulp om een probleem op te lossen? Plan makkelijk een afspraak in en een ICT student gaat voor u aan de slag!

Waarom Hulpstation?

Zoeken op Google

Google is de meest gebruikte zoekmachine op het internet. Toch maken veel mensen geen gebruik van de vele mogelijkheden die het zoeksysteem bied. Hieronder staat een opsomming van diverse manieren waarmee je op Google kunt zoeken.

 

 • 1. Zoeken van synoniemen
  Door een tilde (~) teken voor een woord te plaatsen zoek je niet alleen naar dat woord maar ook naar alle synoniemen op dat woord. Met ~vakantie Europa zoek je dus ook op synoniemen van vakantie.

 

 •  2. Woorden onderdrukken
  Door een min (-) teken voor een woord te plaatsen verwijder je alle zoekresultaten waar dat woord in voor kan komen. Vakantie Europa -Nederland zal resulteren in alle pagina‘s waarop wel vakantie en Europa voorkomt maar niet Nederland.

 

 • 3. Woorden zichtbaar maken
  Sommige woorden vaak voor, dat Google het zoeken op deze woorden onderdrukt. Ondanks dat je ze opgeeft, worden ze niet meegenomen in de zoekactie. Door een plus (+) teken voor een woord te plaatsen geef je aan dat Google dat woord niet mag verwijderen tijdens het zoeken.

 

 • 4. Woorden zoeken binnen een website door het gebruik van site: kan je per website zoeken naar specifieke woorden. Bijvoorbeeld met apk site:hulpstation.nl zoek je naar alle pagina‘s op de hulpstation.nl website waar het woord apk voorkomt.

 

 • 5. Rekenen met Google
  Door een berekening op te geven in plaats van woorden kan je Google ook direct gebruiken als rekenmachine. Dat kunnen eenvoudige maar ook complexe berekening zijn. Voorbeelden zijn 9+4*(8+3) en 4*pi*9.3